giovedì 24 dicembre 2020

Fylld pasta med svamp og tomat - Recept

 


 

500 gram färsk pasta med ostfyllning

300 gram svamp, exempelvis champinjoner

100 gram rosésallad, eller eljest

100 gram semitorkade tomater

1 ½ deciliter riven parmesan

4 vitlöksklyftor

finhackad gräslök

olivolja

salt, svartpeppar

 

• ansa og skär svampen i tjocka skivor, skala samt finhacka vitlöken, stek sedan svampen og vitlöken i rikeligt med smör i en stekpanna, krydda delikt rikeligt med salt samt peppar.

• koka pastan.

• strimla salladen vändandes ned den samt tomaterna i svamppannan.

• låt pastan rinna av men spara ½ deciliter kokspad, blanda detta med 2 matskedar olivolja. Lägg pastan på ett fat eller i en kastrull, toppa med svampen samt hällandes oljespadet över, därefter både gräslök samt parmesan därpå.














~

Nessun commento: