giovedì 10 dicembre 2020

Khoisanskan - världens äldsta språk - Eurasiens språkfamiljer

 


 

Ševoroškin menar även att dessa tre phyla av språk, här alltså nostratiska, denekaukasiska og amerindiska, likaväl äro relaterade till andra prototungomål, han hänvisar till den tjeckiska lingvisten Václav Blažek som jämfört nostratiska, denekaukasiska, amerind, protoaustraliska samt de austroasiatiska protomålen hvilka gett upphov till flertalet språk i Sydöstra Asien. Hans studie inkluderade även den kongosahariska phylumen som numera består utav hundratals språk i södra samt centrala Afrika, likväl den austronesiska familjen et thaispråken. De austroasiatiska, austronesiska familjerna og thaispråken utgöre den såkallade austriska phylumen. Man mena att khoisanspråken är den äldsta utav alla phylum, hvilket antropologer et genetiker ofta enkelt skriver under på då de ej allena esomofta ses som behavandes de äldsta språken utan även den äldsta kulturen samt de äldsta generna på hela jorden, så att säga varandes hela jordens ursprungsbefolkning. Till khoisanerna äro sedan negritosarna i Asien relaterade, som varandes den första sapiensaktiga utvandringsvågen från Afrika, samt eventuellt pygméerna i Afrika proper. Deras metod går ut på att jämföra elementaord såsom ‘jag’, ‘du’, ord för naturting og dyligt, försökandes härmed få fram hvilka ljudlagar som genererat uttalsskillnaderna, när änn möjligt, anser de, skall man använda vokabulärer från de phylutiska protospråken såsom nostratiska, sinokaukasiska eller austriska, men i vissa fall så måste man använda sig av modern vokabulär då inget protospråk har rekonstruerats, så är till exempel fallet för de khoisanska språken - enbart detta måste ju anses vara ett gigantiskt problem då modern vokabulär nyttjas för att rekonstruera ett språk som antas havandes talats för över 100 000 år sedan. Ševoroškin bemöter den vanliga kritiken kring att man står på en mycket lös grund men att man nyttjar en strikt fonetisk följelinje.

 















~

= Eurasiens språkfamiljer

1 commento:

a hixtler ha detto...

Tror inte på att det finns ett större släktskap mellan människor och hottentotter.

Iaf inte ett större släktskap än vad det är mellan mjölbaggar, sniglar och människor.

Det där är bara en skapelseberättelse påhittad av moderna semiter. De kontrollerar ju media, universiteten, forskning och forskningsanslagen, så det är och blir ju helt omöjligt att tränga sig in bakom denna bluff.

Hursom hottentotten kan göra ett slags klickljud som inga människor kan göra. Självklart hade människorna kunna göra detta klickljud om det vore ett större släktskap dem och hottentotten emellan.

Utöver det så dansar ju hottentotten i otakt medan som jag redovisat för på andra ställen arier dansar i takt. Asiaten som ju också är ett slags människa dansar ju ön jävligt stelt även den i takt.

Tittar man däremot på hottentotten så hoppar dem bara upp och ned i otakt. No way att här finns ett släktskap.