martedì 28 agosto 2018

Ångkokta kycklingsdumplings

 
50 dimsum- / wonton- eller gyozaplattor
400 gram kycklingfiléer
2 salladslökar, finhackade
1 deciliter vattenkastanjer, finhackade
1 röd chili, finhackad
3 centimeter färsk ingefära, riven
½ kruka färsk korianer, grovhackad
6 vitlöksklyftor, eller så, finhackade
2 teskedar sesamolja
salt
ris

till dippsås.
1 deciliter soja
2 matskedar sesamolja
4 matskedar risvinäger
1 tesked akaciahonung
1 röd chili
2 teskedar sesamfröm
1 lime

• Om man vill vara säker på att kycklingen blir genomkokt så går det bra att ångkoka denna för sig själv först.
• Hacka sedan den avkallnade kycklingen fint, blanda ihop med lök, vattenkastanjer, chili, ingefära, koriander, vitlök, sesamolja samt lite salt.
• Fukta kanterna på en dimsumplatta i taget med vatten, lägg i anpassad mängd fyllning i mitten för att sedan nypa ihop hörnen i ett knytte. Låt vila i fem minuter.
• Koka ris.
• Doppa knyttena snabbt i olja, placera dem sedan i ånkokningsanordningen för ångkokning under emellan 5-20 minuter.
• Blanda under tiden ihop dippsåsen.

Med ris samt sås är dumplingarna färdiga att förtära.


















~
 

Nessun commento: