50
dimsum- / wonton- eller gyozaplattor
400
gram kycklingfiléer
2
salladslökar, finhackade
1 deciliter
vattenkastanjer, finhackade
1 röd
chili, finhackad
3
centimeter färsk ingefära, riven
½ kruka
färsk korianer, grovhackad
6
vitlöksklyftor, eller så, finhackade
2
teskedar sesamolja
salt
ris
till dippsås.
1
deciliter soja
2
matskedar sesamolja
4 matskedar
risvinäger
1
tesked akaciahonung
1 röd
chili
2
teskedar sesamfröm
1 lime
• Om
man vill vara säker på att kycklingen blir genomkokt så går det bra att ångkoka
denna för sig själv först.
• Hacka
sedan den avkallnade kycklingen fint, blanda ihop med lök, vattenkastanjer,
chili, ingefära, koriander, vitlök, sesamolja samt lite salt.
• Fukta
kanterna på en dimsumplatta i taget med vatten, lägg i anpassad mängd fyllning
i mitten för att sedan nypa ihop hörnen i ett knytte. Låt vila i fem minuter.
• Koka
ris.
• Doppa
knyttena snabbt i olja, placera dem sedan i ånkokningsanordningen för
ångkokning under emellan 5-20 minuter.
•
Blanda under tiden ihop dippsåsen.
Med ris
samt sås är dumplingarna färdiga att förtära.
~
Nessun commento:
Posta un commento