martedì 13 luglio 2010

Barbarismens herravälde

~
Iran, Frankrike, Belgien ock Saudiarabien,
där hava man klädkod för hvad kvinnor får bära

~+ mina Kvinnoförtryck, Angående slöjförbudsdebatten, Förtryckets logik, Förbjud Niqab, Frankrike genomför talibanernas politik

+ Exp, Exp, Dagen, Dagen, DN, DN, SvD, SvD, SvD, DTele
+ Blogg Vi i Sverige

Andra om: , , , , , , , , , , , , ,

5 commenti:

Anonimo ha detto...

Du har ingen aning om vad barbari är. Flytta till ett muslimskt land så ska du få se på barbari!

Anonimo ha detto...

Så att lägga till ännu en liten (men välbehövd) regel för vad du inte får bära på offentlig plats där du redan inte får bära motsvarande plagg (tex nazistuniform) eller gå naken.. är alltså barbari?

Men att tvinga kvinnor underordna sig, klä sig i tält, hugga händer och huvuden av folk.. är INTE barbari?


Inte alla hemma va?

Anonimo ha detto...

Detta är en välkommen markering mot medeltida förtryckande sedvänjor under religionsfrihetens täckmantel och en uppmaning till alla muslimer att träda in i det tjugoförsta århundradet där kvinnor är fria, självständiga och jämlika individer.

Det är hög tid att vi också i Sverige bryter med den undfallande och missriktat politiskt korrekta relativism som hittills präglat förhållningssättet till den här typen av religiösa attribut och sedvänjor. Också muslimska kvinnor har rätt till den jämställdhet som så många slagits så länge och så hårt för i vårt land och vår del av världen under 1900-talet.

Det positiva i ett samhälleligt ställningstagande för alla invandrarkvinnor vars liv kringskärs och vars integritet kränks i en patriarkal hederskultur uppväger många gånger om den eventuella begränsning ett slöjförbud kan innebära för den klick kvinnor som inte tar sitt ansvar för jämställdheten och som i stället vill fortsätta kokettera med attribut som så uppenbart tillhör en underordnad kvinnoroll.

Att som vissa flumliberala relativister tala om klädförbud leder till en skendebatt – heltäckande slöja är ett klädesplagg lika mycket som en tvångströja är det. För att inse att ett förbud är det enda rätta ur ett modernt jämställdhetsperspektiv behöver man egentligen bara ställa frågan: varför behöver inte också muslimska män bära heltäckande slöja?

/Mats Dagerlind

Tony ha detto...

Hahah, det är intressanta med dina blogginlägg är att de är väldigt imbecila. Det finns en tanke bakom dem men ingen logisk tanke. Jag tycker det är mycket fascinerande.

Anonimo ha detto...

Underhållande att du inte förstår skillnaden mellan klädsel och maskering....