giovedì 5 novembre 2009

Miljökonsekvenser utav den rysk-tyska gasledningen

~
det blir ett trålningsförbud längs sträckan av ledningen, hvilket hotar fisket men räddar fisken

ett gaseldat kraftverk släpper ut fyra gånger så lite koldioxid som ett koleldat varvid ledningen understödjer transfereringen från kol till gas och en koldioxidfriare utsläppsvärld

de miljögifter som dumpats och ligger i sedimenten och där har en stor påverkan på livet kan komma att ryckas upp och spridas runt under byggnationen utav ledningen, detta gör så att miljögifternas påverkan sprids ut och omfördelas intill de faller ner i sedimenten igen.

Det finns i princip inga stadigvarande nackdelar med förestående gasledning utifrån miljösynvinkel, däremot många stadigvarande miljöfördelar.

~



Se även min Gasledning för miljön.

SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, Gp, DN, Sydsv.

Andra om: , , , , , , , , , , , ,

3 commenti:

Anonimo ha detto...

Dream Om, killen.

Emma ha detto...

nä, miljögifterna lever i godan ro på en redan död botten, att röra upp dom kommer döda fler bottnar och påverka större arealer, fler organismer. bättre att låta miljögifterna stanna där de är tills naturen orkar ta över bottnen igen.

S.A.I. Steve Lando ha detto...

det kan vara så. Angående detta, jag läste nyligen om ett projekt man kanske skall göra, i ett försök att 'liva' upp de döda bottnarna artificiellt så skall man 'syreblåsa' dem.

Blåser man inte upp gifterna då med?