giovedì 10 febbraio 2011

Förtrycket och trakasserierna i Rosengård

~
Är kommenderingen kontraproduktiv?, frågar DN

- Det är väl att sticka ut hakan lite väl långt, men tanken har slagit mig. Ser man ut på ett visst sätt blir man föremål för poliskontroll. Om någon då blir kollad för 17:e gången, då är det inte kul för honom.

säger någon poliskonstapel

~

ja tanken kan ju slå en, att det kan tänkas upplevas som negativt att man blir föremål för kontrollerande åtgärd om och om och om och om och om och om och om och om igen, bara med anledning utifrån hur man råkar se ut.

det kan ju tänkas, att detta leder till vissa former av osämja, om jag får sticka ut hakan lite.

~

Andra om: , , , , ,

citat: Polis (anonym), i Rothenborg, Ole, “Polisen jobbar treskift för att hålla lugnt i Rosengård”, i DN.se 2009-07-05.

4 commenti:

Unknown ha detto...

Och så försöker du skylla brottsligheten på att folk kontrolleras för brottslighet....

Blir det inte tjatigt att föra samma tomma argument?

Som de Zigenare som fick 50000 i skadestånd för att en Ikea-anställd bevakade dem.

Faktum 1) De flesta fördomar har någon sorts grund.
Faktum 2) Det är inte olagligt att övervaka kunder, det görs redan med kamera.
Fråga: Skulle en svensk ens komma på tanken att anmäla till DO?
Hade han fått rätt?

Pelle ha detto...

Tanken är förstås att man ska tro att det är om man ser ut som en invandrare som man blir kontrollerad. Men nej, det räcker inte.

De som klagar på att polisen kontrollerar dem är av någon anledning aldrig invandrarkvinnor eller invandrarpensionärer eller ens unga invandrarkillar med en städad identitet.

De som klagar är pojkar och män som driver runt i gäng, är utåtagerande med ett aggressivt kroppsprock, högljudda, störande, klädda som amerikanska rap-artister som glorifierar brott och inte sällan redan är kända av polisen eller ses umgås med personer som är kända av polisen. Och det gäller både svenskar och invandrare.

Illwill ha detto...

En yngre kamrat berättade hur han hade blivit stoppad när han var ute och körde i flickvännens bil (sprillans BMW och han är svartskalle).

Han tyckte det var helt ok.

Varför? För att han är en skötsam kille och dessutom inser att 99% av svartskallarna i 20-års åldern som kör runt i sprillans nya BMW är personer som borde slängas ut ur vårt land.

Polisen kontrollerar människor som ser ut på ett visst sätt, för att det är personer som ser ut så som begår en majoritet av de grova brotten i Sverige. Visst, de begår inte brotten för att de ser ut som de gör, men jag ser det som med terrorism. Om nu varenda internationell terrorist är muslim och de allra flesta ser ut på ett visst sätt...ja, då ser jag hellre att de dubbelkollas än att Agda, 82 blir kroppsvisiterad. Jag tror skötsamma muslimer som vill att planet ska landa i EN del håller med om det.

Anonimo ha detto...

generellt. lottlosa migranter fran jordbruket till metropoler hamnar i slum, migranter i slum stannar i slum, ack sa fa dessa aro som tager sig till nasta niva.
fastan unga tjurar hoppar over stangsel nu o da
kanske svenska folhemmet kan rycka ur fler an annorstades...och med stolt propagera via media.
vem sjunger home sweet home samtidigt med " tryggare kan ingen vara"