sabato 12 settembre 2020

Pasta med musslor - Recept

 


 

300 gram pasta, exempelvis hemmagjord tagliatelle

1 burk om minst 400 gram musslor i vatten

4 deciliter musselspad plus vatten

4 vitlöksklyftor

1 gul lök

1 purjolök

1 deciliter hackad persilja

1 ½ matsked vetemjöl

½ citron

pressad citron

olivolja

salt et peppar

 

• Gör först handjord pasta av slag bandspagetti samt koka dessa under 2 minuter, eller köp färdiga og koka al dente därutefter.

• Häll av spadet från musslorna sparandes detta till såsen.

• Skala samt hacka löken, snitta, skölj samt skiva purjon, skala av det gula på citronen skärandes det i nålfina strimmlor.

• Fräs lök, purjo samt citronskalsstrimmlorna i fettet i en kastrull, strö över mjölet rörandes om. Späd med musselspad samt vatten kokandes upp under omrörning kokandes 3-5 minuter. Tillsätt skalad samt pressad vitlök, musslor et persilja. Låt såsen vara upphettad men låt den ej koka, smaksätt då med 2 matskedar pressad citron, lite salt samt nymalen svartpeppar.

• Lägg upp den nykokta pastan hällandes över såsen för servering.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

~

 

Nessun commento: