1 kilo innanlår av nöt, alternativt färdigbankad lövbiff, i 10-16 skivor
400 gram rimmat sidfläsk i lika många skivor
100 gram kapris
1 stjälk blekselleri
1 liten morot
1 liten gul lök
smör
svartpeppar, salt
hushållssnöre
Till skyn:
2 deciliter rödvin
2 teskedar rödvinsvinäger
1 matsked soja
2 ½ deciliter oxbuljong
timjan, oregano, rosmarin, åtminstone en utav dem färsk
en burk syrade grönsaker
tomater, en gurka
• Putsa bort eventuella senor på köttet skärandes det i runt 14-16 skivor hamrandes dem platta med en köttbankare, alternativt köp färdiga lövbiffar i önskat antal.
• Salta samt peppra köttet på ena sidan, tryck ner kapris i varje skiva samt lägg en skiva fläsk ovanpå i varje skiva nötkött. Rulla sedan ihop köttet tätt bindandes dem med snöre.
• Bryn ruladerna i rikligt med smör i en stekpanna så att de får fin färg runt om, lägg dem sedan i en gryta. Häll bort fettet varje gång vispandes även ur pannan med lite vatten hällandes skyn i stekgrytan.
• Finhacka sellerin, moroten, löken samt smörbryn detta i stekpannan under fem minuter. Lögg sedan över grönsakerna i grytan med ruladerna.
• Häll på rödvin, vinäger, soja samt buljong, tillsätt sedan timjan, oregano og rosmarin.
• Låt grytan sjuda försiktigt samt långsamt under 1 ½ timme under lock.
• Koka kartofflar under sluttiden.
•
Servera med syrade grönsaker, typ turkiska eller liknande, samt en sallad
beståendes utav bara tomater og gurka.
~
Nessun commento:
Posta un commento