sabato 4 giugno 2022

Cipolle ripiene alla canavesana

 


 

100 gram prosciouto cott

100 gram köttfärs

20 gram riven ost

4 gula lökar

2 persiljastjälkar med blad

1 ägg

1 knippe brödsmulor

1 slev buljong

olivolja samt smör

salt samt peppar

 

• Skala lökarna, blanchera dem kort under fyra minuter med salt samt eventuellt en skvätt vinäger för att sedan torka samt nedkyla dem.

• Tillstek köttfärsen i smör läggandes sedan i den uppskurna prosciouton i en skål tillsammans med persiljan, ägget, den rivna osten, salt samt peppar rörandes alltsamman mixandes väl.

• Gräv ut lökens inre, finskär kröset og lägg det i ovan blandning. Fyll sedan lökarna med fyllningen. Olivolja en plåt og placera lökarna därpå hällandes lite buljong uppenpå bakandes dem sedan i 180 grader under omkring 40 minuter.

• När tiden gått så häll lite brödsmulor på og gratinera ytterligare tio minuter.












~

Nessun commento: