100 gram prosciouto cott
100 gram köttfärs
20 gram riven ost
4 gula lökar
2 persiljastjälkar med blad
1 ägg
1 knippe brödsmulor
1 slev buljong
olivolja samt smör
salt samt peppar
• Skala lökarna, blanchera dem kort under fyra minuter med salt samt eventuellt en skvätt vinäger för att sedan torka samt nedkyla dem.
• Tillstek köttfärsen i smör läggandes sedan i den uppskurna prosciouton i en skål tillsammans med persiljan, ägget, den rivna osten, salt samt peppar rörandes alltsamman mixandes väl.
• Gräv ut lökens inre, finskär kröset og lägg det i ovan blandning. Fyll sedan lökarna med fyllningen. Olivolja en plåt og placera lökarna därpå hällandes lite buljong uppenpå bakandes dem sedan i 180 grader under omkring 40 minuter.
• När tiden
gått så häll lite brödsmulor på og gratinera ytterligare tio minuter.
~
Nessun commento:
Posta un commento