mercoledì 22 giugno 2022

Agnolòt - Agnolotti torinesi - Recept

 


 

500 gram mjöl

300 gram grytköttbitar

100 gram korv

3+3 ägg

150 gram riven parmesan

100 gram smör

1 kryddmått muskot

200 gram fläskkotlett

100 gram nöthjärna, bytbart mot kalvbräss

en knipa mangold

2 liter köttbuljong

 

 

• häll upp mjölet till degen i en bunke görandes en grop i mitten däri äggen ihälles, salta därpå. Arbeta in kanterna knådandes omsorgsfullt tills degen är blank og smidig, tillsätt vatten via våta händer under tiden, när degen känns färdig forma till en boll låtandes den ligga og vila en stund under en fuktig duk.

• koka mangolden, pressa den, bryn dem sedan några få minuter i ett järn med lite smör. Koka även korven samt nöthjärnan.

• hacka alla former utav kött läggandes dem i en skål.

• lägg i mangolden, tre stora skedar riven parmesan, en nypa muskot, äggna tri, mixandes allt till en slät blandning. Salta.

• dela pastabollen i delarna tu, kavla ut pastadegarna det till tunn pastadeg, placera ut fyllningen med goda avstånd emellan på en utav de utkavlade degarna.

• täck ena pastadegen med den andra tryckandes med fingrarna emellan fyllningarna, skär sedan upp agnolottierna med en skruvskärare.

• piemontesisk agnolòt kunne serveras antingen i en sky utaf buljong eller med smält smör samt parmesanost, om detta senaste göres så koka då först agnolottierna i buljong först för att sedan sautera dem i smält smör för att servera dem med parmesan uppenpå.













~

Nessun commento: