500 gram mjöl
300 gram grytköttbitar
100 gram korv
3+3 ägg
150 gram riven parmesan
100 gram smör
1 kryddmått muskot
200 gram fläskkotlett
100 gram nöthjärna, bytbart mot kalvbräss
en knipa mangold
2 liter köttbuljong
• häll upp mjölet till degen i en bunke görandes en grop i mitten däri äggen ihälles, salta därpå. Arbeta in kanterna knådandes omsorgsfullt tills degen är blank og smidig, tillsätt vatten via våta händer under tiden, när degen känns färdig forma till en boll låtandes den ligga og vila en stund under en fuktig duk.
• koka mangolden, pressa den, bryn dem sedan några få minuter i ett järn med lite smör. Koka även korven samt nöthjärnan.
• hacka alla former utav kött läggandes dem i en skål.
• lägg i mangolden, tre stora skedar riven parmesan, en nypa muskot, äggna tri, mixandes allt till en slät blandning. Salta.
• dela pastabollen i delarna tu, kavla ut pastadegarna det till tunn pastadeg, placera ut fyllningen med goda avstånd emellan på en utav de utkavlade degarna.
• täck ena pastadegen med den andra tryckandes med fingrarna emellan fyllningarna, skär sedan upp agnolottierna med en skruvskärare.
•
piemontesisk agnolòt kunne serveras antingen i en sky utaf buljong eller med
smält smör samt parmesanost, om detta senaste göres så koka då först agnolottierna
i buljong först för att sedan sautera dem i smält smör för att servera dem med
parmesan uppenpå.
~
Nessun commento:
Posta un commento