lunedì 6 dicembre 2021

Grillade ingefärsräkor i salladsskål - Recept

 


 

500 gram räkor med skal på

5 centimeter färsk ingefära, riven

5 vitlöksklyftor, rivna

2 matskedar fisksås

1 lime, skal samt saft

½ deciliter olivolja

1 tesked sesamolja

1 röd chilifrukt, strimlad

 

1 huvud isbergssallad

1 kruka koriander

1 knippa rädisor, finskurna

3 morötter, skalade samt tunt strimlande

jordnötter, hackade

sweet chilisås

 

 

• Rör ihop ingefära, vitlök, fisksås, lime, olivolja, sesamolja samt chili. Häll upp det i en plastpåse og lägg ned räkorna. Knyt om og kläm försiktigt på påsen så att marinanden kommer åt överallt. Låt vila i kylen i minst 30 minuter.

• Grilla dem över stark värme i 30 sekunder på båda sidor för vanliga räckor, om du brukar kungsräkor så grilla på 2 minuter.

• Servera dem i salladsblad tillsammans med korianderblad, rädisor samt morötter. Strö över jordnötter og toppa med sweet chilisås.












~

Nessun commento: