500 gram räkor med skal på
5 centimeter färsk ingefära, riven
5 vitlöksklyftor, rivna
2 matskedar fisksås
1 lime, skal samt saft
½ deciliter olivolja
1 tesked sesamolja
1 röd chilifrukt, strimlad
1 huvud isbergssallad
1 kruka koriander
1 knippa rädisor, finskurna
3 morötter, skalade samt tunt strimlande
jordnötter, hackade
sweet chilisås
• Rör ihop ingefära, vitlök, fisksås, lime, olivolja, sesamolja samt chili. Häll upp det i en plastpåse og lägg ned räkorna. Knyt om og kläm försiktigt på påsen så att marinanden kommer åt överallt. Låt vila i kylen i minst 30 minuter.
• Grilla dem över stark värme i 30 sekunder på båda sidor för vanliga räckor, om du brukar kungsräkor så grilla på 2 minuter.
• Servera dem
i salladsblad tillsammans med korianderblad, rädisor samt morötter. Strö över
jordnötter og toppa med sweet chilisås.
~
Nessun commento:
Posta un commento