8 havskräftor
50 gram rumsvarmt smör
3 vitlöksklyftor
1 citron
1 tesked stötta fänkålsfrön
1 matsked hackad färsk dragon
1 matsked Pernod
Salladen
3 gulbetor
1 fänkålshuvud
1 citron, skalet samt saften
2 matskedar kallpressad rapsolja
1 knippe sparris, dragon eller dill
flagad parmesan
• Börja med salladen då hyvlandes fänkål så tunt du bemästrar droppandes sedan över citronsaft samt olja. Skala eller hyvla även betorna samt sparrisen. Varva fänkål, betor og sparris. Strö över plockad dill, finrivet citronskal, salt samt peppar og flagad parmesan.
• Dela havskräftorna på längden, tag bort tarm samt magsäck men lämna allt övrigt. Knäck klorna lätt med en knäppare.
• Blanda smöret, fänkålen, dragon, vitlök, Pernod samt rivet citronskal. Pressa i lite citronsaft samt salta med flingsalt. Bred på söret på kräftköttets snittyta.
• Grilla kräftorna hastigt med skalet nedåt, köttet bör precis stelna og vitna men behöver ej få någon grillyta.
• Servera
havskräftorna tillsammans med en sallad samt något mouserande vittvin.
~
Nessun commento:
Posta un commento