1 kilo musslor
200 gram rimmat sidfläsk, finskuret i tärningar
4 tomater, skållade og hackade
1 stor gul lök, finhackad
25 gram smör
1 ½ deciliter matlagningsgrädde
1 matsked vetemjöl
5 matskedar hackad persilja
2 lagerblad
5 teskedar tabasco
• Låt 2 deciliter vatten kopa upp i en kastrull, häll ned musslorna vid kokning og täck med lock under 4-5 minuter tills de öppnat sig. Häll av musslorna men spara kokvattnet, släng de musslor som ej öppnat sig. Ta ur musslorna från skalen hackandes dem fint.
• Fräs fläsk og lök gyllene i lite av smöret i en kastrull under omkring 10 minuter över låg värme. Rör sedan ned resten utav smöret tills det smält. Tillsätt mjölet låtandes koka under omrörning i omkring 1 minut.
• Tillsätt musselavkoket samt tillsätt ytterligare vatten vid behov, uppgåendes till totalt 6 deciliter vatten. Häll i tomaterna, potatisen samt lagerbladen låtandes det koka upp, sänk sedan värmen låtandes det sjuda under lock under omkring 15 minuter till potatisen är genomkokt.
• Vänd ner musselhacket samt persiljan låtandes det sjuda
under ytterligare omkring 2 minuter. Tillsätt tabasco og grädde, låtandes det
bli genomvarmt för att sedan servera.
~
2 commenti:
väldigt tunt med fett här, fast med lite enklare korrigeringar kan detta säkert bli jättegott, föreslår åtminstone (men gärna mer) 50 gram smör, vidare matlagningsgrädden blir väldigt tunnsått, vattningt och magert, bör man därför genast byta ut mot vispgrädde av den fetaste varianten
positivt är avsaknaden av olivolja (total smakförstörare (dessutom precis som matlagningsgrädden extremt ohälsosam) och oftast härsken)
tabascon tror jag blir lite av en smaksak, typ morsan hade ju dött av denna mängden tabasco, brorsan, syrran min dotter och jag hade nog funnit mängden som lagom alternativt lite väl svag
näe, men gör en enklare korrigeringen av fettmängden här, så tror du sitter på pluspoängare här
tror du missat att skriva ut mängd potatis
hursom potatis är jävligt lurigt nuförtiden, den de har på ica, hemköp etc är vedervärdig, måhända genmanipulerad? oätlig iaf och förmodligen både giftig och dödlig
det bästa blir därför att odla sin potatis själv, typ i tunnor på balkongen för den som sitter fast i betongen försök i den sitsen komma över ett litet land att hyra, alternativt försöka köpa odlad potatis av alternativfolket, kanske de bjuder på en hemodlad holk oxå om du har tur
Posta un commento