martedì 7 gennaio 2014

Bönor i ugn med tomatsås


börja med att påsätta ugnen på runt 200 grader, fräs sedan en sex-åtta vitlöksklyfter, eller fler, i olivolja i en kastrull, men bara kort, varefter en hel del rosmarin, timjan, basilika, provençalska örter, salvia, oregano, chili samt en burk krossade tomater hälles i för uppkokning under runda slängors tio minuter

lägg härefter i salt, en knypa socker, samt peppar, för att direkt härefter lägga i en burk sköljda borlottibönor, eller kidneybönor, runt 400 gram, samt två mozzarellaostar, runt 250 gram, som uppskurna i mindre bitar, plus en uppskuren zucchini.

Häll allt detta i en gratängform som sedan låtes grädda i ugnen i cirka 15 minuter.


Ätes exempelvis till en sallad av något slag, fungerar även gott till en stek till.



















~

~~~Fem år sedan~~~


~
DN

1 commento:

Nalle Puff ha detto...

Provençalska örter?! Är inte det basilika, oregano, rosmarin och timjan?

Kanske att kyndel, mejram, färnkålsfrön och nått annat ingå i dessa örter. Så är det med det tilläget du avser med provençalska örter ?

Borde ju annars räcka med basilika, oregano, rosmarin och timjan.

Hur som jag utgår från att du menar att örterna ska vara färska.