börja med att påsätta ugnen på
runt 200 grader, fräs sedan en sex-åtta vitlöksklyfter, eller fler, i olivolja
i en kastrull, men bara kort, varefter en hel del rosmarin, timjan, basilika,
provençalska örter, salvia, oregano, chili samt en burk krossade tomater hälles
i för uppkokning under runda slängors tio minuter
lägg härefter i salt, en knypa
socker, samt peppar, för att direkt härefter lägga i en burk sköljda
borlottibönor, eller kidneybönor, runt 400 gram, samt två mozzarellaostar, runt
250 gram, som uppskurna i mindre bitar, plus en uppskuren zucchini.
Häll allt detta i en gratängform
som sedan låtes grädda i ugnen i cirka 15 minuter.
Ätes exempelvis till en sallad av
något slag, fungerar även gott till en stek till.
~
~~~Fem år sedan~~~
~~~Fem år sedan~~~
~
DN
DN
1 commento:
Provençalska örter?! Är inte det basilika, oregano, rosmarin och timjan?
Kanske att kyndel, mejram, färnkålsfrön och nått annat ingå i dessa örter. Så är det med det tilläget du avser med provençalska örter ?
Borde ju annars räcka med basilika, oregano, rosmarin och timjan.
Hur som jag utgår från att du menar att örterna ska vara färska.
Posta un commento