domenica 24 luglio 2011

Det xenofoba kynnet - Islamofobi V

~
de måste haft tidig pressläggning, eller döstreg som det heter på skånska

för, dagen efter attentaten i Norge så fabulerar Sydsvenskan med referenser till allehanda internationella medier kring vem eller hvilka som ligger bakom dåden

man räknar naturligtvis upp Norges krigsinsatser i Afghanistan, Irak, och Libyen, att man har publicerat Muhammedkarikatyrer, samt att man åtalat den terroristbeskyllda mulla Krekar

man räknar upp bland annat uzbekiska IMU, pakistanska Lashkar-e-Taiba, somaliska al-Shabaab samt algeriska Aqim

men det var inget så exotiskt
det var en helt vanlig rasistisk nordgerman

helt utanför deras referensramar
fastän de tänker likadant

~










~~~Tre år sedan~~~


~

9 commenti:

Anonimo ha detto...

Du missade nog att det var en islamistisk organisation som tog på sig ansvaret för bomb attentatet.

Anonimo ha detto...

Onekligen var det en rasistisk nordgerman. Men tror du att andra människor, oavsett nationalitet, är befriade från sådana känslor som xenofobi och rasism? Är alla italienare, spanjorer, afrikaner, asiater osv. goda? Månne har du fördomar mot nordborna. Människan är både onda och goda överallt.

Anonimo ha detto...

Jag måste erkänna min första raktion var att tro att det var islamister i farten men nu var det en tvättäkta norrman. En nationalist som dödade sina egna landsmän. Hur tänkte han där?
Undrar om han åkte på ideologiska träningsläger och lärde sig bombtillverkning och vapenhantering med likasinnade som vissa av islamisterna har gjort eller om han är en ensam, förvirrad Paul Kersey-wannabe?

Keso ha detto...

Det sköna, om man nu får påpeka det i detta tragiska sammanhang, är att Anders, med undantag från en och annan avvikande idiot, totalt verkar sakna stöd.
Innehållet i hans "manifest" fullständigt skriker att han vill få det att verka som att han är del av något större, hans desperation att nå ut till världen är bevis i sig för att han hoppas på stöd som idag faktiskt inte finns.
Vart man än står i det politiska spektrat, nazister, SDare, nationalister osv så är det, för Anders, förkrossande få som kan låta bli att se grymheten i hans agerande. Även folk som hatar vänstern kommer ha svårt att se honom som något annat än ett kallblodigt monster när han avrättar norska barn.

über ha detto...

Av ren nyfikenhet.. när en muslim (t.ex. självmordsbombaren i Stockholm) genomför ett attentat, så understryks det, att detta kan inte "den grupp han tillhör" dvs muslimerna eller Islams idévärld lastas för.

När Breivik genomför ett attentat, så understryker du m.fl, att detta bör alla, som instämmer i kritiken mot den demografiska och etnokulturella förvandlingen av Skandinavien lastas för.Breivik är ju en helt vanlig rasistisk nordgerman skriver du ju, precis som helt vanliga rasistiska nordgermaner mördade barn hela dagarna.

Hur motiverar du denna djupt inkonsekventa hållning? Jag försöker inte sätta åt dig - jag är bara förundrad över inkonsekvensen.

Är du inte medveten om denna inkonsekvens?

Eller.. är du medveten om denna (inkonsekvens), men betraktar en inkonsekvent utblick som självklar? Isf varför?

Anonimo ha detto...

Anti-islamist är han men du har missat att han i manifestet beskriver sig själv som anti-rasist, pro-gay och ser judarna som sina allierade. Han hatar Hitler och hans bästa kompis under skoltiden är från Pakistan. Är man intresserad av sanningen får man ta medias vinkling med en skopa salt:)

Silver ha detto...

De ofattbara handlingarna dyker upp överallt genom historien - med olika religiösa, politiska, ideologiska förtecken.

Andreas ha detto...

I artikeln du länkade blåljugs det tyvär.

Visst, endast 3 av attentaten var muslimska, men dessa var ämnade att mörda 100-tals. Till att jämföra med separatist "terror-attentaten" som skett, som t.ex. kan vara så små saker, och oftast är, sådant som krossade glasrutor.

Anonimo ha detto...

Ser man till alla människor som dödats i terrorattacker i Europa och Nordamerika de senaste 10 åren, så utfördes attackerna till 97% av muslimska terrorister, eller 4703 dödade av totalt 4873.
Merparten i 11 september ensamt.

Men även om vi utesluter 11 september-attackerna, utgör andelen av dödsfall på grund av muslimsk terror 91%.

Om vi bara tittar på Västeuropa, är andelen dödsfall pga terror de senaste 10 åren, ändå till 79% orsakade av muslimska terrorister.

De återstående 68 döda av 319, har begåtts av IRA och andra inhemska terrorister. I en jämförelse, dödades tre gånger så många människor enbart i attentaten i Madrid under 2004 – än i alla attacker av ETA, IRA, korsikanska separatister, högerextrema terrorister och alla andra icke-muslimska terroristattacker i Europa – under de senaste tio åren tillsammans.


- Aemon