2 kilo älgfransyska i grytbitar
1 kilo het vildsvinssalsiccia
200 gram varmrökt vildsvinssida
1 ½ liter viltfond
2 liter vatten
1 kilo fast potatis
10 vitlöksklyftor
33 centiliter mörk öl
5 gula lökar
5 röda paprikor
1 deciliter rapsolja
15 gram färsk ingefära
4 matskedar paprikapulver
2 matskedar salt
1 matsked hel kummin
2 röda chili
vitt bröd
Citronkräm
1 citron
5 deciliter smetana
2 matskedar hackad persilja
2 teskedar salt
svartpeppar
• Tvätta citronen rivandes av skalet samt pressa ut saften, blanda sedan alla ingredienserna för citronkrämen i en bunke för att smaka av med salt og peppar. Låt det sedan stå i kylen framtills servering.
• Bryn älgköttet, vitlöksklyftorna samt paprikapulvret i olja i en stor kastrull på hög värme, låt allt bli gyllenbrund under omrörning.
• Tillsätt sedan salt, kummin, hackad ingefära, öl samt fond. Uppkoka grytan ordentligt, tillsätt sedan vatten och hackad chili, låt detta sjuda under uppsikt under runt samt minst 1 timme.
• Skär potatisen i 2 centimeter tjocka skivor, sköljandes samt kärna ur paprikan samt skär dem i grova bitar, skala og tärna lökarna mer grovt. Tillsätt potatis, paprika samt lök i grytan, sjud sedan ytterligare under omrking 20 miuter.
• Skär det varmrökta sidfläsket i 1 centimeter tjocka stavar og vildsvinssalsiccian i 2 centimter tjocka skivor. Låt fläsket samt korven sjuda med ytterligare cirka 10 minuter. Smaka sedan av grytan med salt og peppar.
• Ät
direkt eller värm upp grytan igen före servering, som alltid smakar dylika
rätter bättre vid uppvärmning. Servera med citronkrämen samt ett gott bröd med
smör till.
~
Nessun commento:
Posta un commento