120 gram torrkött av ren
1 påse färsk skottsallad (ruccola, babyspenat, mangold)
1 kruka romansallad
1 knippe grön sparris
1 rödlök
rädisor
cherrytomater
sockerärtor
6 matskedar hjortronvinaigrette (saft av hjorton, olivolja, vitvinsvinäger, socker, salt)
100 gram västerbottenost
inlagda granskott (lag: ättika, vatten, socker)
Inlagda granskott
plocka eller köp granskott, skölj ur dem; häll upp ättika, socker samt vatten i en kastrull för att låta koka upp; lägg granskotten i en burk med lock; häll på ättikslagen över granskotten låtandes svalna samt sedan förvara i kylskåpet; etter trenne dagar äro de färdiga att konsumera
mängden av varje är ju relaterat till hur stor burk och hur mycket granskott man har att fylla. Men tänk, en del ättiksprit om 12 procent, två delar strösocker, samt tre delar vatten.
• lägg in granskotten tre dagar i förväg
• skiva köttet tunt
• plocka, skölj og skär grönsakerna
• sparrisen skalas og förvälls, serveras gärna ljumma i salladen
• ringla över hjortronvinaigretten, toppa med riven västerbottenost
samt inlagda granskott.
~
Nessun commento:
Posta un commento