4 fiskfiléer med skinn, helst gös, men lax går bra med.
1 matsked smör- & rapsolja
salt, svartpeppar
+ salladsingredienser eller variösa grönsaker tillskurna i bitar
till Kräfttsatsikin:
150 gram kokta kräftstjärtor
2 deciliter matyoghurt
½ gurka
vitlök
svartpeppar, lite salt
• börja med att riva gurkan grovt läggandes den på hushållspapper. Strö över salt låtandes detta dra under omkring 15 minuter.
• låt kräftstjärtarna rinna av samt sedan grovhacka dem.
• pressa ur gurksaften, blanda gurkan med kräftorna, matyoghurten, vitlök samt peppar.
• pensla fisken med smör- og rapsolja kryddandes med salt og peppar.
• grilla fisken under 3-4 minuter på vardera sidan.
• servera sedan fisken med kräfttsatsiki med grönsaker.
~
Nessun commento:
Posta un commento