mercoledì 6 dicembre 2023

Grillad fisk med kräfttsatsiki - recept

 


 

4 fiskfiléer med skinn, helst gös, men lax går bra med.

1 matsked smör- & rapsolja

salt, svartpeppar

+ salladsingredienser eller variösa grönsaker tillskurna i bitar

 

till Kräfttsatsikin:

150 gram kokta kräftstjärtor

2 deciliter matyoghurt

½ gurka

vitlök

svartpeppar, lite salt

 

• börja med att riva gurkan grovt läggandes den på hushållspapper. Strö över salt låtandes detta dra under omkring 15 minuter.

• låt kräftstjärtarna rinna av samt sedan grovhacka dem.

• pressa ur gurksaften, blanda gurkan med kräftorna, matyoghurten, vitlök samt peppar.

• pensla fisken med smör- og rapsolja kryddandes med salt og peppar.

• grilla fisken under 3-4 minuter på vardera sidan.

• servera sedan fisken med kräfttsatsiki med grönsaker.













~

Nessun commento: