500 gram färska eller djupfrysta spenatblad, eller 3 liter nässlor
75 gram smör
4 kokta ägg
3 äggulor
2 deciliter grädde
1 liter vatten med grönsaksfond
cayennepeppar
salt
• skölj samt rensa den färska spenaten eller nässlorna väl.
• förväll spenaten eller nässlorna i kokande saltat vatten under omkring 5 minuter. Om du har nässlor så förväll ordentligt för det är så brännheten försvinner.
• häll av spadet skärandes spenaten eller nässlorna i grova strimlor.
• fräs spenaten eller nässlrona i smöret under 5 minuter i en kastrull. Häll sedan på buljongen låtandes soppan koka på svag värme under lock i omkring 5 minuter.
• vispa samman äggulorna med grädden hällandes redningen i buljongen under vispning, rör sedan i soppan hela tiden låtandes den värmas tills den precis börjat sjuda. Får den koka kan den skära sig. Krydda på med cayennepeppar i valfri mängd.
• servera
soppan med kokta ägg
~
Nessun commento:
Posta un commento