domenica 21 agosto 2022

Spenatsoppa - recept

  

500 gram färska eller djupfrysta spenatblad, eller 3 liter nässlor

75 gram smör

4 kokta ägg

3 äggulor

2 deciliter grädde

1 liter vatten med grönsaksfond

cayennepeppar

salt

 

• skölj samt rensa den färska spenaten eller nässlorna väl.

• förväll spenaten eller nässlorna i kokande saltat vatten under omkring 5 minuter. Om du har nässlor så förväll ordentligt för det är så brännheten försvinner.

• häll av spadet skärandes spenaten eller nässlorna i grova strimlor.

• fräs spenaten eller nässlrona i smöret under 5 minuter i en kastrull. Häll sedan på buljongen låtandes soppan koka på svag värme under lock i omkring 5 minuter.

• vispa samman äggulorna med grädden hällandes redningen i buljongen under vispning, rör sedan i soppan hela tiden låtandes den värmas tills den precis börjat sjuda. Får den koka kan den skära sig. Krydda på med cayennepeppar i valfri mängd.

• servera soppan med kokta ägg


















~

Nessun commento: