lunedì 14 ottobre 2019

Ungsbakad röding - Recept

 
4 rödingfiléer
½ gurka, skalad samt tärnad
1 grönt äpple, skalat samt tärnat
1 deciliter riven pepparrot
1 ask smörgåskrasse, klippt
en halv citrons pressade juice
olivolja
salt

potatis

Beurre blanc
250 gram rumsvarmt smör, tärnat
50 gram forellrom
1 deciliter fruktigt oekat vitt vin
1 finhackad bananschalottenlök
1 matsket vitvinsvinäger
salt

• Sätt ugnen på 150 grader.
• Börja med potatisen, skala, sätt för kokning.
• Skär upp de olika ingredienserna utefter receptet.
• Gör sedan beurre blanc som sedan kan stå på under rörning tills resterande mat är färdig. Koka ihop vin, vinäger samt den finhackade löken i en kastrull på medelvärme tills ungefär halva vätskan återstår. Vispa därefter ner tärningar av smöret i omgångar utefter hand samt under konstant vispning, se till att såsen bubblar lätt under tiden samt emellanåt smörnedläggningen. Smaka av såsen med salt. Låt det stå och puttra varsamt med ombesörjd vispning allteftersom.
• Blanda gurka samt äpple kryddandes med salt, värm blandningen försiktigt i olja og citronjuice i en kastrull.
• Krydda rödingen med salt samt påpensla olja, baka mitt i ugnen omkring 5 minuter, ta ut samt toppa detta med den ljumma gurk- og äppelblandningen. Tillsätt forellrommen i såsen ringlandes detta över fisken. Toppa med pepparroten samt smörgåskrassen. Servera med potatis.














~
 

Nessun commento: