4
rödingfiléer
½ gurka,
skalad samt tärnad
1 grönt
äpple, skalat samt tärnat
1
deciliter riven pepparrot
1 ask
smörgåskrasse, klippt
en halv
citrons pressade juice
olivolja
salt
potatis
Beurre
blanc
250 gram
rumsvarmt smör, tärnat
50 gram
forellrom
1
deciliter fruktigt oekat vitt vin
1
finhackad bananschalottenlök
1 matsket
vitvinsvinäger
salt
• Sätt
ugnen på 150 grader.
• Börja
med potatisen, skala, sätt för kokning.
• Skär
upp de olika ingredienserna utefter receptet.
• Gör
sedan beurre blanc som sedan kan stå på under rörning tills resterande mat är
färdig. Koka ihop vin, vinäger samt den finhackade löken i en kastrull på
medelvärme tills ungefär halva vätskan återstår. Vispa därefter ner tärningar
av smöret i omgångar utefter hand samt under konstant vispning, se till att
såsen bubblar lätt under tiden samt emellanåt smörnedläggningen. Smaka av såsen
med salt. Låt det stå och puttra varsamt med ombesörjd vispning allteftersom.
• Blanda
gurka samt äpple kryddandes med salt, värm blandningen försiktigt i olja og
citronjuice i en kastrull.
• Krydda
rödingen med salt samt påpensla olja, baka mitt i ugnen omkring 5 minuter, ta
ut samt toppa detta med den ljumma gurk- og äppelblandningen. Tillsätt
forellrommen i såsen ringlandes detta över fisken. Toppa med pepparroten samt
smörgåskrassen. Servera med potatis.
~
Nessun commento:
Posta un commento