mercoledì 1 maggio 2019

Blomkålsterrin med grillad paprika samt torkade oliver - Recept

 
en avlång 1 ½-liters bakform
smör till formen
bakplåtspapper

250 gram blomkålsbuketter
1 deciliter grädde
1 deciliter mjölk
1 deciliter riven parmesanost
3 vitlöksklyftor, pressade
2 ägg
½ salt
malen svartpeppar

1 stor paprika, grillad og skalad
15 urkärnade svarta oliver

• Skär hälften av blomkålsbuketterna i skivor kokandes i cirka 4 minuter i saltat vatten, häll sedan av kokvattnet.
• Dela resten av blomkålen i mindre bitar koktandes dessa tillsammans med vitlöken mjuka i grädde og mjölk. Mixa blandningen till en grov puré, smakandes av med salt og peppar låtandes blandningen svalna.
• Blanda i osten og äggen i blomkålspurén.
• Smörj brödformen med smör samt kläd den med bakplåtspapper.
• Sätt ugnen på 160° läggandes den skivade samt avrunna blomkålen i botten av formen, häll sedan över blomkålspurén bakandes terrinen i ugnen framtills den stannat, tagandes runt 35 minuter.
• Ställ formen kallt, terrinen skolandes helst göras dagen före för bästa resultat.
• Tag terrinen ur formen, delandes i runt tolv bitar, toppa varje bit med lite grillad paprika samt torkade oliver.

Torkade oliver
• Skiva smakrika urkärnade oliver, torkandes i 100° grader i ugn i runt en timme.

Grillad paprika
• Rosta paprikan i 225° i ugnen i omkring 20 minuter, tagandes ut og låtandes dessa svalna för att sedan draga av skinnet strimloskärandes paprikan.













~
 

Nessun commento: