en
avlång 1 ½-liters bakform
smör
till formen
bakplåtspapper
250 gram
blomkålsbuketter
1
deciliter grädde
1
deciliter mjölk
1
deciliter riven parmesanost
3
vitlöksklyftor, pressade
2 ägg
½ salt
malen
svartpeppar
1 stor
paprika, grillad og skalad
15
urkärnade svarta oliver
• Skär
hälften av blomkålsbuketterna i skivor kokandes i cirka 4 minuter i saltat
vatten, häll sedan av kokvattnet.
• Dela
resten av blomkålen i mindre bitar koktandes dessa tillsammans med vitlöken
mjuka i grädde og mjölk. Mixa blandningen till en grov puré, smakandes av med salt
og peppar låtandes blandningen svalna.
• Blanda
i osten og äggen i blomkålspurén.
• Smörj
brödformen med smör samt kläd den med bakplåtspapper.
• Sätt
ugnen på 160° läggandes den skivade samt avrunna blomkålen i botten av formen,
häll sedan över blomkålspurén bakandes terrinen i ugnen framtills den stannat,
tagandes runt 35 minuter.
• Ställ formen
kallt, terrinen skolandes helst göras dagen före för bästa resultat.
• Tag
terrinen ur formen, delandes i runt tolv bitar, toppa varje bit med lite
grillad paprika samt torkade oliver.
Torkade
oliver
• Skiva
smakrika urkärnade oliver, torkandes i 100° grader i ugn i runt en timme.
Grillad
paprika
• Rosta
paprikan i 225° i ugnen i omkring 20 minuter, tagandes ut og låtandes dessa
svalna för att sedan draga av skinnet strimloskärandes paprikan.
~
Nessun commento:
Posta un commento