150 gram
torkade äggnudlar
200 gram
skalade räkor
150 gram kokt
krabbkött
150 gram
böngroddor
6 deciliter
fiskfond
4 deciliter
kokosmjölk
2 röda
chilifrukter, i strimlor
2 stjälkar
citrongräs, finskuren
1 stor gul
lök, grovt hackad
5 centimeter
färsk ingefära, grovt hackad
50 gram
osaltade rostade jordnötter
4 teskedar
thailändsk fisksås
3 matskedar
jordnötsolja
8 kammusslor
utan skal
½ tesked
gurkmeja
färsk
koriander, hackad
• Börja med
att hälla i chili, citrongräs, lök, ingefära, jordnötter samt fisksås i en skål
mixandes till det blir en tjock kräm.
• Hetta upp
oljan i en gryta, bryn försiktigt först kammusslorna runt om, tag sedan upp dem
med en hålslev låtandes dem rinna av. Rör ned krämen i grytan låtandes detta
fräsa under omkring 5 minuter under omrörning. Tillsätt sedan gurkmeja, fonden
samt kokosmjölken låtandes detta sjuda upp.
• Tillaga
nudlarna i en separat gryta utefter instruktionerna på paketet.
• Vänd ned
kammusslorna ånyo i fonden låtandes sjuda i omkring 3 minuter, tillsätt sedan
räkor, krabbkött, böngroddar samt koriander låtandes sjuda i ytterligare 1
minut.
• Häll av
nudlarna läggandes dem i djupa tallrikar med laksan över.
Som alltid
med dylika grytor så är smaken mycket mer uppfyllande dagen efter tillagning.
~
Nessun commento:
Posta un commento