8 mindre morötter
2 deciliter gröna kokta linser
1 purjolök
1 deciliter pumpakärnor
1 deciliter gröna oliver, skivade
1 deciliter apelsindipp
½ deciliter citrondressing
40 gram rucola
havsalt
Börja med att göra sidogrejorna:
Citrondressing
rivet skal og juice av 1 citron
3/4 deciliter olivolja
havsalt
• Lägg alla ingredienserna i en burk med lock skakandes till allt blandats.
~
Apelsindipp
3 deciliter cashewnötter, blötlagda minst 8 timmar, väl sköljda
3 vitlöksklyftor skivade
½ deciliter vatten, kan föbytas mot färsk apelsinjuice
1 pressad citron
rivet skal från ½ apelsin
2 teskedar näringsjäst
havsalt
• Mixa allt.
Sedan:
• Värm ugnen till 175 grader Celsius.
• Skala samt skär morötterna og purolöken i stavar om cirkus 1 centimeter i bredd, fördela dem jämnt på en plåt med bakplåtspapper på rostandes dem sedan i mitten utav ugnen under 10 minuter.
• Strö sedan pumpakärnorna över alltsamman og rosta ytterligare under 10 minuter.
• Blanda alla övriga ingredienser förutom rucolan i en bunke under tiden. Avsluta med att vända ned morötter, pumpakärnor samt rucola. Smaka av med salt og citronjuice.
• Servera med
apelsindipp i en skål för sig.
~
Nessun commento:
Posta un commento