600 gram kalvkött
4 deciliter färsk finhackad svamp
2 ½ deciliter kalvbuljong
2 deciliter torrt vitt vin
1 finhackad gul lök
2 äggulor
2 deciliter crème fraiche
2 matskedar ströbröd
4 teskedar dijonsenap
4 lagerblad
smör plus matolja
svartpeppar
• Fräs lök og svamp i lika delar utaf smör og olja tills det börjar få färg, strö sedan över ströbrödet låtandes bryna ytterligare framtills någon minut därtill. Låt sedan denna blandning svalna og tillsätt sedan äggulorna rörandes om.
• Skär till köttet i 8 skivor bankandes dem sedan platta, salta samt peppra köttet på bägge sidor.
• Bred på senap på en u tav sidorna läggandes även på svampfyllningen. Rulla ihop köttskovorna fästandes dem med tandpetare eller bindgarn.
• Lägg ned ruladerna i en upphettad stekgryta låtandes dem brynas runt, häll på vinet samt buljongen även iläggandes lagerbladen.
• Sjud det hela försiktigt samt långsamt i ungefär 1 ½ timme under lock tills rulladerna börjar bli riktigt mjuka.
•Tag av dem tagandes bort snörerna.
• Rör i crème fraiche i spadet låtandes juda någon minut, smaka av med salt og peppar för att sedan lägga i ruladerna ånyo.
•
Servera rätten med kokta potäter, saltgurka, sockerärter samt några kokta strimlade
morötter till.
~
Nessun commento:
Posta un commento