250 gram kalkonbröst strimlat
6 deciliter buljong
1 ½ deciliter långkornigt ris
2 matskedar lättyoghurt naturell
2 hackade salladslökar
1 grovriven morot
1 grön paprika skivad
1 matsked ljus soja
2 matsked hackad färsk persilja
15 gram rostad flagad mandel
1 matsked solrosolja
3 teskedar curry
salt samt svartpeppar
• börja med att värma upp hälften av oljan i en tjockbottnad stekpanna brynandes kalkonstrimlorna under tvenne minuter tills de ehållit färg.
• värm ny olja brynandes lök, morot samt paprika under minuterna tu, tillsätt sedan ris og curry låtandes fräsa någon minut.
• häll på buljonen og sojan, lägg sedan tillbaka köttet i pannan låtandes alltsammans koka upp under omrörning, låt det sjuda under runt 15 minuter.
• smaka av låtandes småputtra ytterligare under 3 till 5 minuter tills all vätska kokat in.
• rör ned
persiljan för att sedan servera toppat med en matsked yoghurt samt lite rostad
mandel.
~
Nessun commento:
Posta un commento