mercoledì 25 maggio 2022

Pilaffrisotto med kalkon - Recept

 


 

250 gram kalkonbröst strimlat

6 deciliter buljong

1 ½ deciliter långkornigt ris

2 matskedar lättyoghurt naturell

2 hackade salladslökar

1 grovriven morot

1 grön paprika skivad

1 matsked ljus soja

2 matsked hackad färsk persilja

15 gram rostad flagad mandel

1 matsked solrosolja

3 teskedar curry

salt samt svartpeppar

 

• börja med att värma upp hälften av oljan i en tjockbottnad stekpanna brynandes kalkonstrimlorna under tvenne minuter tills de ehållit färg.

• värm ny olja brynandes lök, morot samt paprika under minuterna tu, tillsätt sedan ris og curry låtandes fräsa någon minut.

• häll på buljonen og sojan, lägg sedan tillbaka köttet i pannan låtandes alltsammans koka upp under omrörning, låt det sjuda under runt 15 minuter.

• smaka av låtandes småputtra ytterligare under 3 till 5 minuter tills all vätska kokat in.

• rör ned persiljan för att sedan servera toppat med en matsked yoghurt samt lite rostad mandel.












~

Nessun commento: