domenica 7 novembre 2021

Baskisk kycklinggryta - recept

 


 

Gör gärna grytan dagen före förtäring för bäst smakupplevelse.

 

1 kyckling

1 paket bacon, ca. 140 gram

2 burkar krossade tomater, cirus 800 gram

3 paprikor, röd og gul.

3 schalottenlökar

5 vitlöksklyftor

1 knippe persilja

1 matsked socker

1 matsked vinäger

kyckloingfond

paprikapulver, salt, peppar

olivolja

 

• stycka kycklingen i runt tio bitar med vingarna, salta samt peppra.

• finhacka schalottenlök og vitlök, hetta upp olja i en stekpanna fräsandes hacket däri. Strimla baconen.

• lägg det frästa lökhacket i en stekgryta, fräs därefter baconstrimlorna  stekjärnet blandes dem sedan ock med löken.

• bryn kycklingdelarna på bägge sidor läggandes dem i stekgrytan.

• skär paprikorna i bitar, hacka persiljan, og lägg dessa båda i grytan. Slå över de krossade tomaterna, kycklingfonden samt i med paprikapulver rörandes om.

• hetta upp grytan smakandes av med salt, peppar, socker samt vinäger. Låt det stå og sjuda under omkring 30 minuter.

• servera med nykokt ris samt grönsaker.












~

Nessun commento: