Gör gärna grytan dagen före förtäring för bäst smakupplevelse.
1 kyckling
1 paket bacon, ca. 140 gram
2 burkar krossade tomater, cirus 800 gram
3 paprikor, röd og gul.
3 schalottenlökar
5 vitlöksklyftor
1 knippe persilja
1 matsked socker
1 matsked vinäger
kyckloingfond
paprikapulver, salt, peppar
olivolja
• stycka kycklingen i runt tio bitar med vingarna, salta samt peppra.
• finhacka schalottenlök og vitlök, hetta upp olja i en stekpanna fräsandes hacket däri. Strimla baconen.
• lägg det frästa lökhacket i en stekgryta, fräs därefter baconstrimlorna stekjärnet blandes dem sedan ock med löken.
• bryn kycklingdelarna på bägge sidor läggandes dem i stekgrytan.
• skär paprikorna i bitar, hacka persiljan, og lägg dessa båda i grytan. Slå över de krossade tomaterna, kycklingfonden samt i med paprikapulver rörandes om.
• hetta upp grytan smakandes av med salt, peppar, socker samt vinäger. Låt det stå og sjuda under omkring 30 minuter.
• servera med
nykokt ris samt grönsaker.
~
Nessun commento:
Posta un commento