mercoledì 9 giugno 2021

Venetianska pilgrimsmusslor - Capesante gratinate con il pomodoro - Gratinerade pilgrimsmusslor med tomat - recept

 


 

8 pilgrimsmusslor

färska skivade tomater

oliver

3 vitlöksklyftor

cognac

kapri

riven parmesan

extra virgin olivolja

salt og peppar

 

• Hacka oliverna samt kaprisen fint, adderandes lite olivolja omrörandes.

• Ta bort musslorna från skalen för noga rengjörning, rengör även skalen og sätt de vidsidanom. Det går naturligtvis lika bra att köpa pilgrimsmusslor utan skal, lägg då pilgrimsmusslorna nedan i små ugnsstarka fina behållare.

• Häll lide olja i en panna med vitlök og när oljan är hettande het ilägg pilgrimsmusslorna för påstekning några minuter för att sedan även flambera kort med cognac. Härefter ilägges oliv- samt kaprispeston med den hackade tomaten. Släng i lide salt og peppar og koka det under runt 10 minuter medels omrörning.

• Utplacera skalen eller de ungsfasta små faten på en ungsform.

• När pilgrimsmusslorna samt såsen är färdigkokt utplacera dem i de olika skalen fördelandes såsen över alla samt skingra över rikligt med riven parmesan.

• Gratinera i ugnen på runt 225 grader framtills det ser färdigt ut, typ när ytan är gyllende i kulör.
















~

Nessun commento: