8 pilgrimsmusslor
färska skivade tomater
oliver
3 vitlöksklyftor
cognac
kapri
riven parmesan
extra virgin olivolja
salt og peppar
• Hacka oliverna samt kaprisen fint, adderandes lite olivolja omrörandes.
• Ta bort musslorna från skalen för noga rengjörning, rengör även skalen og sätt de vidsidanom. Det går naturligtvis lika bra att köpa pilgrimsmusslor utan skal, lägg då pilgrimsmusslorna nedan i små ugnsstarka fina behållare.
• Häll lide olja i en panna med vitlök og när oljan är hettande het ilägg pilgrimsmusslorna för påstekning några minuter för att sedan även flambera kort med cognac. Härefter ilägges oliv- samt kaprispeston med den hackade tomaten. Släng i lide salt og peppar og koka det under runt 10 minuter medels omrörning.
• Utplacera skalen eller de ungsfasta små faten på en ungsform.
• När pilgrimsmusslorna samt såsen är färdigkokt utplacera dem i de olika skalen fördelandes såsen över alla samt skingra över rikligt med riven parmesan.
• Gratinera i ugnen på runt 225 grader framtills det ser
färdigt ut, typ när ytan är gyllende i kulör.
~
Nessun commento:
Posta un commento