giovedì 10 giugno 2021

Venetiansk krabbpasta - Taglioni con granseola e pomodorini - Taglionipasta med krabba og tomat - Recept

 


 

400 gram taglioni, det går bra med vanlig spagetti likväl.

2 krabbor, eller motsvarande mängd krabbkött eller mer

25 minitomater

½ glas torrt vittvin

3 vitlöksklyftor

olivolja, salt, svartpeppar

 

• Tvätta krabborna noga i kalt vatten för att sedan koka dem i saltat vatten under omkring 20 minuter. Låt de svalna för att sedan avlägsna köttet från skrovet. Köps löst kött så undslipps givetvis detta moment.

• Häll lite olja i en gryta adderandes vitlök og när detta är hettande varmt så isätt krabbköttet för att sauté under några minuter. Höj värmen för ihällning utav vinet lämnandes att evaporisera varhän de hackade tomaterna ilägges lämnandes under några minuter. Tillsätt sedan salt og peppar samt stäng av värmen.

• Koka pastan avtagandes samt avhällandes den några minuter före den säges vara färdig, men häll en matsked utav kokvattnet i såsen tillsammans med pastan. Låt det koka en minut till för att sedan servera.
















~

Nessun commento: