venerdì 30 marzo 2018

Ravioli alla genovese - Recept

 
För degen behöves:
6 ½ deciliter vetemjöl
4 ägg
lite salt

För fyllningen behöves:
200 gram kalvbräss
200 gram kalvfärs
200 gram mangoldblad utan stjälkar
200 gram färsk gurkört / basilika
2 ägg
1 deciliter vatten plus kalvfond
1 dygnsgammal småfranska
3 matskedar nyriven parmesanost
1 tesked torkad mejram
salt, peppar

även kalvhjärna og mjälte om man känner för det

För serveringen:
50 gram smör
50 gram nyriven parmesanost
färska mejramblad


• Häll upp mjölet till degen på bakbordet görandes en grop i mitten däri äggen ihälles, salta därpå. Arbeta in kanterna knådandes omsorgsfullt tills degen är blank og smidig, forma till en boll som får ligga o villa ett tag under en fuktig duk.
• Skölj mangold og gurkörtsblandet samt blanchera dem under omkring 3 minuter i saltat vatten, spola av det med kallt vatten låtandes det sedan rinna av, pressa ut allt vatten og finhacka bladen. Lägg det i en skål.
• Blanchera även brässen under 5 minuter i kokande saltat vatten för att sedan spola av det under kallt vatten, drag även av hinnorna skärandes brässen i mindre tärningar, lägg sedan över bitarna i grönsaksskålen.
• Riv skorpan utav fransbrödet samt lägg det vita inkråmet i kalvbuljongen.
• Lägg tillikt kalvfärsen i skålen og arbeta in äggen, rivebrödet, inkråmet, kalvfonden samt parmesanosten med grönsakerna samt brässen, krydda även med mejram, salt samt peppar.
• Dela pastabollen mitt itu kavlandes ut bägge halvorna till varandes omkring 2 millimeter tunna på ett lätt mjölat bakbord, skär sedan med en raviolisporre i circus 5 centimeter breda remsor klickandes med en tesked ut fyllningen i lagom stora bitar, täck med andra remsan skärandes dem till varandes ravioli, tryck sedan försiktigt ihop kanterna, låt kuddarna torka en stund innan kokning.
• Koka upp 3 liter saltat vatten läggandes raviolin i medels kokning under 3 minuter efter det att vattnet kokat upp igen. Smält matfettet rörandes ner de färska mejramsbladen droppandes över detta över den numera avrunna raviolin. Strö sedan även över parmesan.















~
 

Nessun commento: