6 kycklinglår med skinn og ben
500 gram tomater i klyftor
150 gram feta
1 deciliter svarta urkärnade oliver
1 knippa färsklök i klyftor
2 matskedar färsk timjan
olivolja, flingsalt, svartpeppar
färsk mynta
• Blanda kycklingen, en skvätt
olivolja, tomater, oliver, lök og timjan i en bunke, krydda på med salt og
peppar samt rör om. Sprid ut alltsamman i en ugnsfast form med skiddsidan på
kycklingarna liggandes uppåt. Stek detta i 200 grader tills innertemperaturen
blir minst 72 grader, tagandes omkring 40 minuter. Smula över fetaosten när det
är ungefär 15 minuter kvar. Strö över myntablad vid servering.
• Servera ovan med kokt ris samt
företrädesevis en grekisk sallad med fetaost og oregano, plus en buttelj
grekiskt vittvin.
~
6 commenti:
Som sagt- du är inte bara en gud i köket. :)
Vilket härligt middagstips för jag har tagit fram kycklingklubba ur frysen till morgondagens middag. Hade tänkt göra min kyckling lite i Kefaloniakyckling-style men ska göra efter ditt recept istället- det enda jag saknar hemma är färsk mynta men jag har ju förstås torkad.
idag blir det fisk o spenat till middag. :)
tack, lycka till!
idag gjorde jag en libanesisk buffé (mest för jag kände för att dricka libanesiskt vin:), blev perfekt!:), skall skriva ned recepten så småningom:)
Det blev jättemumsigt! även fast jag bara hade torkad mynta - tog även lite, lite oregano o basilika - kunde inte motstå. :)
Libanesisk buffé!!? - åh, låter gott!! jag blir nyfiken, låter lite som det jag käkade igår när jag inte ville stå i köket alls. Tog 2 små pitabröd ur frysen som jag bakat förut, ringlade på dem lite olivolja o strödde på massa Zaatar sen in i ugnen medans jag plockade fram Hummus, tomater, oliver, feferoni o strimlad grönkål. Självklart mycket Sumak på min Hummus. :)
Ja, gör en receptbok också med tips på lämplig dryckjom till maten - boken skulle kunna heta typ "Fulla glas - med (mat)rätt att älska (till)" o det där libanesiska vinet kan du gärna få bjuda på nån gång. :)
Jag kan inte något om viner, vet bara om jag tycker det smakar gott i munnen eller inte. De flesta viner tycker jag är liksom beska, sura o gör mig torr på tungan o i gommen - det gillar inte jag. Fast, vem vet vilket 20- kronors vin jag druckit då. :P
Du - hoppas jag nu inte har missat recepten på Libanesisk buffé, jag har letat men ibland kan jag va så att jag letar o hittar inte fastän det är mitt framför ögonen på mig. :)
haha nej, jag har inte lagt ut än, ursäkta dröjsmålet:)
Oj då va bra, slipper jag leta o Ja! du är förlåten;) o jag får ta o tygla mitt ivriga inre. :)
Posta un commento