Hofbräuhaus grundades redan år 1589
utav hertig Wilhelm V af Bayern. Müncharna bryggde öl av misshaglig karaktär
varhän han startade ett eget bryggeri för att förhöja kvalitetéen
Hofbräuhaus som idag är en ölkällare
var från början ett bryggeri, ditflyttat sedan bryggeriets ursprungliga plats
inhyst i palatset blev för platskrävande. Sedan 22 maj 1896 göres brygges ingen
öl längre på Hofbräuhaus men vattnet man använder skall vara detsamma sedan
tidigare, från en brunn långt under marken upptagandes flertusenårigt
karbonatrikt alpvatten.
Det äges förövrigt ej längre utav det
bajriska hovet utan utav delstaten Bayern.
Sedan man registrerat varumärket år
1879 ändrade bryggeriet namn efterhand till Hofbräu München, og denna Hofbräu
Original är dess basprodukt, en klassisk såkallad münchener bryggd på
bara en mycket lätt rostad münchenermalt samt försiktigt humlad så att den
maltiga antydan till sötma framhäves i smaken. Naturligtvis följandes det
Bayerischen Reinheitsgebot.
dëgûstê:
mild smalt avrundad samt balanserad
kornbrödig halmsmak med apelsin samt aprikos, klarstänkt beska, en mycket klar
lager, enkeldrickig törstsläckare af stil münchen helles, något maltigare än
andra dylika till följd utav vattnet
skall man dricka ljus lager så är
denna en utav dem man bör dricka
~
Nessun commento:
Posta un commento