lunedì 16 dicembre 2024

Agnolotti del plin al sugo di arrosto - Recept

 

 

för pastan:

500 g mjöl

1 nypa salt

3 äggulor + 1 helt ägg

1 kopp varmt vatten

 

för fyllningen:

500 gram kalvstek

50 gram riven parmesan

2 ägg

1 lök

1 kvist rosmarin

1 näve spenat

500 gram helstekt fläsk

1 glas rött vin

2 slevar buljong

½ glas olivolja

muskot

salt och peppar

 

• Skiva löken fint brynandes den i oljan med en kvist rosmarin, tillsätt sedan de 2 stekbitarna  låtandes dem bryna på hög värme. Smaka av med salt, peppar og muskotnöt tillsättandes rödvinet, fortsätt koka med 2 slevar buljong. Lägg på locket fortsättandes koka i omkring 2 timmar på låg värme, se till att matlagningsjuicerna inte torkar ut för mycket. Tillsätt i så fall en droppe vatten eller mer buljong.

• Under tiden, separat, blanchera spenaten i några minuter i mycket lite vatten låtandes den svalna.

• När köttet är genomstekt passerar du det genom köttkvarnen tillsammans med spenaten samt läggandes det i en skål. Tillsätt riven parmesan, salt, lite peppar samt de 2 hela äggen. Blanda blandningen väl.

• Knåda mjölet og äggen på en träbakelse, arbeta länge med händerna, kavla sedan ut degen ganska tunt med en kavel skärandes den i strimlor. Rada upp några bollar av fyllning på en degremsa, 3 till 5 centimeter från varandra, lägg ytterligare en degremsa, tryck ordentligt med fingrarna i de tomma utrymmena. Med den tandade brickan skär du en lång remsa av agnolotti, innan du lossar dem, tryck sedan degen mellan den ena å den andra pressandes den som en nypa, som är sockeln.

• Filtrera steksaften tjocknandes den med en bit smör.

• Koka upp en kastrull med saltat vatten låtandes koka i några minuter, låt rinna av samt smaka av med rostsåsen og rikligt med riven ost.














~

Nessun commento: