för pastan:
500 g mjöl
1 nypa salt
3 äggulor + 1 helt ägg
1 kopp varmt vatten
för fyllningen:
500 gram kalvstek
50 gram riven parmesan
2 ägg
1 lök
1 kvist rosmarin
1 näve spenat
500 gram helstekt fläsk
1 glas rött vin
2 slevar buljong
½ glas olivolja
muskot
salt och peppar
• Skiva löken fint brynandes den i oljan med en kvist rosmarin, tillsätt sedan de 2 stekbitarna låtandes dem bryna på hög värme. Smaka av med salt, peppar og muskotnöt tillsättandes rödvinet, fortsätt koka med 2 slevar buljong. Lägg på locket fortsättandes koka i omkring 2 timmar på låg värme, se till att matlagningsjuicerna inte torkar ut för mycket. Tillsätt i så fall en droppe vatten eller mer buljong.
• Under tiden, separat, blanchera spenaten i några minuter i mycket lite vatten låtandes den svalna.
• När köttet är genomstekt passerar du det genom köttkvarnen tillsammans med spenaten samt läggandes det i en skål. Tillsätt riven parmesan, salt, lite peppar samt de 2 hela äggen. Blanda blandningen väl.
• Knåda mjölet og äggen på en träbakelse, arbeta länge med händerna, kavla sedan ut degen ganska tunt med en kavel skärandes den i strimlor. Rada upp några bollar av fyllning på en degremsa, 3 till 5 centimeter från varandra, lägg ytterligare en degremsa, tryck ordentligt med fingrarna i de tomma utrymmena. Med den tandade brickan skär du en lång remsa av agnolotti, innan du lossar dem, tryck sedan degen mellan den ena å den andra pressandes den som en nypa, som är sockeln.
• Filtrera steksaften tjocknandes den med en bit smör.
• Koka
upp en kastrull med saltat vatten låtandes koka i några minuter, låt rinna av samt
smaka av med rostsåsen og rikligt med riven ost.
~
Nessun commento:
Posta un commento