domenica 12 luglio 2020

Örtkolja med västerbottenost - Recept



 
600 gram koljafilé / torskfilé
100 gram riven västerbottenost
4 portioner ris
1 deciliter crème fraiche
400 gram spetskål
150 gram gul lök
75 gram sockerärtor
2,5 teskedar dijonsenap
en halv gul paprika
smör, olivolja
oregano, basilika
salt et svartpeppar

• Sätt ugnen på 225 grader samt smörj en ugnsform med smör.
• Koka ris.
• Krydda kojafiléen med salt läggandes i formen.
• Blanda riven västerbottenost, crème fraiche, oregano, 2 matskedar vatten, basilika ock dijonsenap i en bunke. Fördela mixen över fisken gratinerandes den i ugnen under circus 20 minuter.
• Skiva gul lök samt spetskålen, strimpla papprikan.
• Hetta upp olivolja i en stekpanna fräsandes löken samt spetskålen på medelvärme under ungefäreligen 5 minuter, tillsätt sedan sockerärtor og paprika för tillstekning under ytterligare 3 minuter, krydda med salt samt svartpeppar.
• Servera den gratinerade koljan med de frästa grönsakerna samt riset.



















~
 

Nessun commento: