domenica 22 settembre 2019

Räksallad - Recept

 
1 kilo räkor
1 deciliter mandlar
100 gram sockerärter
getost
sallad

3 matskedar olivolja
1 matsked balsamvinäger
1 matsked vatten
en tesked råsocker
flingsalt

• Skålla samt skala en eller två handfull mandlar, låt dem torka för att sedan steka dem gyllenbruna i lite olja.
• Skala räkor.
• Snoppa av några nävar sockerärter, strimla dem på längden läggandes dem i kokande vatten i en minut, skölj i iskallt vatten.
• Täck en tallrik med sallad, eventuellt rucola, groddar, små ärtskott, gurka, eller vad som finns till hands, eller bara sallad.
• Blanda en dressing på tre delar olja, en del balsamvinäger samt en del vatten, smaksätt denna med svartpeppar, salt samt råsocker. Honung går bra som alternativ till råsocker.
• Fördela räkor, sockerärter, mandlar samt bitar av getost ovanpå sallanden för överringling utav dressingen.













~

Nessun commento: