venerdì 24 giugno 2022

Oxrulader med sidfläsk, rosmarin samt rödvin - Recept

 


 

1 kilo innanlår av nöt, alternativt färdigbankad lövbiff, i 10-16 skivor

400 gram rimmat sidfläsk i lika många skivor

100 gram kapris

1 stjälk blekselleri

1 liten morot

1 liten gul lök

smör

svartpeppar, salt

hushållssnöre

 

Till skyn:

2 deciliter rödvin

2 teskedar rödvinsvinäger

1 matsked soja

2 ½ deciliter oxbuljong

timjan, oregano, rosmarin, åtminstone en utav dem färsk

 

en burk syrade grönsaker

tomater, en gurka

 

• Putsa bort eventuella senor på köttet skärandes det i runt 14-16 skivor hamrandes dem platta med en köttbankare, alternativt köp färdiga lövbiffar i önskat antal.

• Salta samt peppra köttet på ena sidan, tryck ner kapris i varje skiva samt lägg en skiva fläsk ovanpå i varje skiva nötkött. Rulla sedan ihop köttet tätt bindandes dem med snöre.

• Bryn ruladerna i rikligt med smör i en stekpanna så att de får fin färg runt om, lägg dem sedan i en gryta. Häll bort fettet varje gång vispandes även ur pannan med lite vatten hällandes skyn i stekgrytan.

• Finhacka sellerin, moroten, löken samt smörbryn detta i stekpannan under fem minuter. Lögg sedan över grönsakerna i grytan med ruladerna.

• Häll på rödvin, vinäger, soja samt buljong, tillsätt sedan timjan, oregano og rosmarin.

• Låt grytan sjuda försiktigt samt långsamt under 1 ½ timme under lock.

• Koka kartofflar under sluttiden.

• Servera med syrade grönsaker, typ turkiska eller liknande, samt en sallad beståendes utav bara tomater og gurka.













~

Nessun commento: