giovedì 28 settembre 2017

Spenatfyllda cannelloni - Recept


 
400 gram djupfryst hackad spenat
250 gram keso
1 deciliter riven lagrad ost + mer på
1 sats italiensk tomatsås
mejram eller oregano
salt, svartpeppar

Cannelloni kan man ju fylla med snart sagt vad som helst, här är ett spenatigt alternativ.

Kavla ut den hemmagjorda pastadegen tung skärandes den sedan i kvadratiska eller rektangulära plattor, koka dem i lättsaltat vatten för att sedan spola dem kalla under kallt vatten, detta är det godaste alternativet men det går naturligtvis väl att även köpa färdiga lasagneplattor som även de behöver kokas.

Tina spenaten i en kastrull, låt vätskan koka in samt häll ut överflödig sky, blanda in saltet, kryddor, keso samt den rivna osten. Gör en tomatsås.

Fördela spenatfyllningen på degplattorna rullandes ihopa dem läggandes dem tätt på ett smort ugnsäkert fat, häll sedan över tomatsåsen ströendes över riven ost.

Grädda under 20 minuter i ugnen.



Enkel italiensk tomatsås

400 gram krossade tomater
2 gula lökar
4-5 vitlöksklyftor efter behag
olivolja
3 matskedar tomatpuré
basilika, socker, salt, svartpeppar
grönsaksfond

• Skala og finhacka löken, fräs den mjuk i en kastrull för att sedan tillsätta tomaterna med sitt spad, tomatpurén, den skivade vitlöken samt övriga kryddor, låtandes koka under runt 10-15 minuter.













~
 

Nessun commento: