martedì 8 giugno 2021

Traditionell halländsk laxsoppa - recept

 


 

en lax

5-6 kartoffler

2-3 gularödder

2 gula lögar

1 liter vann

2 deciliter gredde

50 gram smör

fiskfondue, vid behov

dill, gräslök, persilja

salt, vidpebbar

 

• Koka huvudet, skrovet och laxrester i vatten med salt, peppar samt dillvkistar under tio minuter. Har man inte tillgång till skrovet och använder laxfiléer bara så koka upp vatten, fond, salt, peppar och dillkvistar.

• Koka skalad och upphackad potatis samt lök i ovan.

• När rotfrukterna börjar bli färdiga så iläggs laxen för kokning under några minuter.

• Häll sedan i grädden när soppan börjar bli färdig, krydda då på med dill, persilja samt gräslök. Även salt og vitpeppar efter behov og smak.














~


Nessun commento: