domenica 1 novembre 2020

Agnello a Scottadito - Grilade lammkotletter - Recept

 


 

8-12 lammkotletter

6 stora vitlöksklyftor

en knippe hackad färsk rosmarin

4 matskedar olivolja

citronskivor

nymalen peppar

salt

 

• Rör ihop vitlök, rosmarin, olivolja samt peppar i en liten skål. Lägg lammkotletterna på ett fat penslandes dem med blandningen, täck över kotletterna ställandes dem kallt i minst 2 timmar.

• Sätt på ugnsgrillen, pensla grillgallret med olja, lägg kotletterna på gallret, grillandes dem vändandes dem tills de äro brynta og knapriga utanpå, men fortfarande rosa og saftiga inuti, i ungefäreligen 10 minuter. Lägg en långpanna under gallret för att underlätta städning.

• Lägg upp kotletterna på tallrikar, ströendes salt över dem serverandes genast, med citronskivor.

 


















~

Nessun commento: