lunedì 23 settembre 2013

Ni som önskar bli publicerade


nu finns det ju distinkta system så att alla kan ge ut en bok, och det är allt bra, för inte bör mer eller mindre intellektuellt förpassade förlag ha monopolmakten på publikationsmarknaden, men ändock, anser många att det inte är lika fint att publicera sig på det viset, även om extremt många av de äldre klassikerna faktiskt utgivits på just det viset

hursom, för att visa på förlagens stupiditet så tog David Lassman, som tröttnat på refuseringar på sina egna verk, saken i egna händer pseudonymiserandes några kapitel från Jane Austins böcker för insändning

resultatet var att alla arton refuserade Austins böcker, endast en med hänvisning om plagiat




















~


~~~Fem år sedan~~~


~

1 commento:

Nalle Puff ha detto...

Det här är väl i stort sett en ganska så korrekt iaktagelse.

Som jag ser det så är väl bara bokförlagen till en författares fördel om de kan marknadsföra dig bättre än vad du kan själv och således medverka till att du kan göra en större profit på det du har skriftat.

Annars är man väl närmast att betrakas som lite bakom flötet om man sträva efter att frivilligt få dansa efter redaktörens pipa.

Sedan är det väl klart att om du ska skriva ett lexicon och annat sånt där svårt så kan det alltid vara bra med feta förlagsförskott och all den hjälp de kan erbjuda. Fast i tider som dessa så är det väl få av förlagen som ställer på sånt.

Så jag håller med kör din egen grej, ge ut dit eget, men visst gör du succe då kan det kanske vara till fördel med ett förlag som marknadsför dig, men bara så länge det leder till att du kan tjäna mer pengar på det än vad du annars hade kunnat göra.