mercoledì 9 febbraio 2011

Våldtäktskortet

~
jag tycker det är bra att gränsen för vad som är våldtäkt skjutits fram, hela poängen med det är ju att det är den utsattes upplevelse om vad som är våldförning som bör beaktas, det är nästan enbart kvinnor som utsätts, då bör även kvinnors perspektiv få ligga till grund

jag tycker det är bra att gränsen för beviskraven underlättat lagförningen, ofta står bara ord mot ord, eller kanske till och med upplevelse gentemot upplevelse, och då det skall vara offrets perspektiv som är grundläggande, mannen bör ej frikännas, bara för att inga ståndfasta bevis finnes som binder honom vid våldtäkten~

+ Det handlar om respekt, Gudinnepillret, Män


~~~Ett år sedan~~~

- När en feminist försöker filosofera.

~

12 commenti:

Oskar ha detto...

Fast nu handlar det inte om våld eller tvång utan snarare bluffande med preventivmedel. Detta är något som även kvinnor kan utsätta män för. T ex de kvinnor som ljuger för sina krogragg om att de använder p-piller i syfte att bli gravida.

Hittils har man bestraffat offren för detta bedrägliga beteende med 18 års underhåll till ett oönskat barn, men det kanske vore bättre att straffa kvinnan för våldtäkt istället?

Om ord står mot ord skall det vara offrets perspektiv som är grundläggande, kvinnan bör ej frikännas, bara för att inga ståndfasta bevis finnes som binder henne vid våldtäkten.

Markus ha detto...

Så alltså om jag upplever att min kompis blev bestulen på 500 kronor så skall det räcka för fällande dom?

Och kvinnors upplevelse stå till grund? Du är rolig du. Eftersom alla människor upplever saker på olika sätt så skall absolut en objektiv åsiktsgrund skapad av BÅDE kvinnor och män vara det som eftersträvas samt skall bevisbörda ligga på den åklagande parten.

Anonimo ha detto...

Det var hårresande att höra statsminister Fredrik Reinfeldt göra sitt uttalande om Assange och de två kvinnornas anmälan om våldtäckt där Reinfeldt bidrar till förvrängningen av fallet. Enligt hans uttalande bör kvinnornas sak få prövas, men varför inte lägga till att om detta är en okynnesanmälan bör kvinnorna få kännbara böter och åklagar Ny skiljas från sin tjänst. Så mycket har sipprat från de första förhören med dessa kvinnor att det finns skäl att tro att detta är en okynnesanmälan. Reinfeldt kan be sin sekreterare att söka på Internet efter Margareta Ny och kan där läsa om hennes bidrag i en statlig utredning att falskeligen anklaga män för våldtäkt. Vad sedan gäller den svenska rättsskippningen förmodar jag att Reinfeldt aldrig hört talas om de två läkarna som anklagades för styckmord i mitten på 80-talet i ett av de mest rättsstridiga fall som behandlats av en svensk domstol och där feministiska intriger nog bidrog till denna skandal. Reinfeldt bör känna sin nutidshistoria innan han kommer med sina plattityder.

Lothar ha detto...

Vi foliehattar vet redan vem Reinfeldt är och vilka han EGENTLIGEN jobbar för, så vi är inte förvånade alls över hans uttalanden.. Sent skall syndarna vakna dock och svenskarna kommer inte inse politikernas förräderi förrän det är för sent, skutan sjunker och livbåtarna redan är reserverade.

Anonimo ha detto...

Det är inte kvinnorna som anmält Assange utan svenska polisen. Kvinnorna gick till polisen för att få Assange att tvingas till ett HIV-test efter att han genomfört samlag utan kondom.

Eftersom våldtäkt går under allmänt åtal valde polisen att anmäla Assange när kvinnorna inte gjorde en polisanmälan.

Det är varje kvinnas rätt att kräva kondom och tvingar man sig till samlag utan är det inget annat än våldtäkt. Då ska man inte slippa undan bara för att man är känd...

//Marcus

Erik ha detto...

Är du hög eller? Att döma någon utan bevis låter inte alls som en bra idé, man tycker ju nästan att du borde ha fattat det medan du skrev inlägget.

Anonimo ha detto...

Så du menar att mannen ska fällas även fast bevisen inte pekar på att han är skyldig? Vad hände med "oskyldig till motsatsen bevisats" och "fria före döma"?

Dawit ha detto...

Jag har haft några sexuella upplevelser som jag inte varit nöjd med. Funderar på om de ska kunna gå att läggas in i våldtäkts-filen?

En gång var jag rätt full och en hårfrisörska drog in mig i ett rum på en fest, sög av mig samt satte sig på mig och jag sprutade in i henne. Jag kände obehag eftersom jag inte riktigt var med på noterna, och dessutom hade flickvän. Ångest! Kanske våldtäkt?

En annan gång på fyllan var det en kille som försökte kyssa mig. Jag gillade inte det och han la av sina försök. Våldtäkt?

Jag låg med min tjej. Pumpade på henne bakifrån och upptäcker att hon rivit sönder kondomen med sina långa naglar försent. Hon blir gravid. Våldtäkt?

En annan gång vaknar jag av att min dåvarande tjej lagt sig i en 69:a, suger mig samtidigt som hon pressar och gnuggar sitt kön mot mitt ansikte fast hon inte frågat mig om lov. Våldtäkt?

Anonimo ha detto...

Ingen kvinna ska få kyssa en man utan att först be om samtycke! Kvinnan kan ju bära körtelfeber, munsår och en massa andra otrevligheter! Varje man har rätt att kräva gladpack emellan om det ska kyssas!

I annat fall begår kvinnan ett övergrepp som skall dömas till mannens fördel om ord står mot ord!

Anonimo ha detto...

oj vilken förvirrad debatt. om detta går igenom hoppas jag alla anmäler alla för våldtäkt. i alla relationer. ingen normal människa har ju med denna definition klarat sig undan, alltid är det nån som är kränkt, förlåt våldtagen.

Pieter van den Breuk ha detto...

"mannen bör ej frikännas, bara för att inga ståndfasta bevis finnes som binder honom vid våldtäkten".

Härlig rättsuppfattning, hörrö.

Talmudisk? :)

S.A.I. Steve Lando ha detto...

:)