mercoledì 14 settembre 2022

Morots- och pumpakärnssallad - Recept

  

8 mindre morötter

2 deciliter gröna kokta linser

1 purjolök

1 deciliter pumpakärnor

1 deciliter gröna oliver, skivade

1 deciliter apelsindipp

½ deciliter citrondressing

40 gram rucola

havsalt

 

Börja med att göra sidogrejorna:

 

 

Citrondressing

rivet skal og juice av 1 citron

3/4 deciliter olivolja

havsalt

 

• Lägg alla ingredienserna i en burk med lock skakandes till allt blandats.

 

~

 

Apelsindipp

3 deciliter cashewnötter, blötlagda minst 8 timmar, väl sköljda

3 vitlöksklyftor skivade

½ deciliter vatten, kan föbytas mot färsk apelsinjuice

1 pressad citron

rivet skal från ½ apelsin

2 teskedar näringsjäst

havsalt

 

• Mixa allt.

 

 

Sedan:

 

• Värm ugnen till 175 grader Celsius.

• Skala samt skär morötterna og purolöken i stavar om cirkus 1 centimeter i bredd, fördela dem jämnt på en plåt med bakplåtspapper på rostandes dem sedan i mitten utav ugnen under 10 minuter.

• Strö sedan pumpakärnorna över alltsamman og rosta ytterligare under 10 minuter.

• Blanda alla övriga ingredienser förutom rucolan i en bunke under tiden. Avsluta med att vända ned morötter, pumpakärnor samt rucola. Smaka av med salt og citronjuice.

• Servera med apelsindipp i en skål för sig.













~

Nessun commento: