mercoledì 12 dicembre 2018

Min allra första dikt - af 1984

 
Det var en gång en katt
som bodde under en hatt

då kom ett lok
så det blev på tok

Det var en gång en mus
som tog en lus

då kom en ko
som hade en sko















~
 

2 commenti:

Unknown ha detto...

Så gulligt! Du va en liten poet i miniformat - Undrar hur du klurade o tänkte när du skrev? Katten i hatten blev överkörd av loket o musen med lusen blev stampad på av kon med skon.
Är det verkligen sanningen att denna va din första eller busar du bara?
Vänta ska kolla min första text som jag har hittat....Nu! så här skrev jag när jag va 10 år, skriver inte hela bara första raderna:);

Drömmen
Det var en dimmig höstkväll där låg en öde ö. Det plaskade till i vattnet sen blev det tyst. En man komm o rodde han drog båten i land o tog ur packningen. Han gjorde upp en brasa och tog fram någraa fiskar ur en väska han stekte dom och åt upp dom. Sen rullade han in sig i en filt och somnade mätt och belåten. Plötsligt började det bullra två men drog en kvinna. Dom kom fram till ett bål dom drog av kvinnan kläderna tills hon bara hade ett vitt linne på sig. Dom knöt fast henne på en stege. Hon kastade av sig ett smycke det hamnade i en buske. Så knuffade dom henne i bålet så blev det bara ett isande skrik. Mannen vaknade av ett skrik han tittade på klockan den var halv tre. Plötsligt såg han något glimma i buskarna.

Ja osv den kusliga berättelsen fortsätter - hahaha - vilken fantasi jag hade som lillflicka o söta stavfel kom med 2 m o män med e - haha.

Älskar din dikt den tog ändå priset!! :) :)

S.A.I. Steve Lando ha detto...

Härlig story!

Ja, det är så vitt jag vet min första. Råkade hittade den när jag städade ur.