domenica 18 dicembre 2016

Laxcarpaccio med mango et chilivinägrett - Recept


detta är egentligen en förrätt men med anpassning utav tallrikstorleken samt tillägg utav en bunte kokta kartofflar samt måhända någon passande contorni, såsom en burk inlagda persikor, så voilà, en huvudrätt

allt som behöves för denna enkla men goda lilla rätt är runt 300 gram laxfilé som äro tunt skivade, ofta rökt, samt salt og svartpeppar, plus nedan mangovinägrett som påläggs laxen

till vinägretten, räknat i behov utav som huvudrätt för två där vinägretten även hälles på potatisen som smakupphöjning, ytterligare dressingar eller såser behöves absolut ej, som förrätt för två kunne måhända nedan halveras i mängd

6 matskedar olivolja extra vergine
6 matskedar mango balsamico
1 avocado, som tärnas
1 mango, som tärnas
1 chili, som hackas

salt, samt peppar
et bladpersilja


börja med att salta och peppra laxfiléerna som lägges på tallrikarna, potatisen därjämte, likaså persikorna, ovan tillblandad vinägrett skedas över kartofflarna et laxisarna, persiljebladen pålägges som garnityr
















~


Nessun commento: