Detta är en rätt som fungerar
perfekt när man exempelvis har lite ekologiskt kravmärkt Bosarpskyckling över
från en tidigare rätt.
Vad som ungefäreligen
behövs:
kycklingbitar
pennepasta
2 dl vitt vin
250 gram tomater
70 gram babyspenat
1 kruka basilika
1 palsternacka
1 lök
2 dl mjölk
1 msk grönsaksfond
1 msk maizena
1 dl crème fraiche
parmesanost
vitlök, salt, svartpeppar
olivolja
Tag så og koka upp en tre
liter vatten med litet salt i kastrull.
Dela upp kycklingfilén i
strimlor og mindre bitar, olivolja sedan in en panna för bryning utav
kycklingen, salta samt svartpeppra efter behag, använd långt mer peppar än
salt, dock. Bryn bara kort, typ tre minuter, för att sedan ålägga köttet åt
sidan.
Hacka en gul lök, riv likväl
sönder en palsternacka, fräs dessa tu i olivolja under runda slängor utav fem
minuter, häll härefter i vinet, fonden og låte koka i ytterligare fem minuter.
Koka då pastan, häll i
olivolja häri likväl.
Blanda till mjölken med
maizena, lägg detta tillsammas med crème fraichen samt kycklingen i pannan med
löken et palsternackan, ytterligare fem minuters kokning. Peppra ånyo, vitlöka
likaså.
Skär upp tomaterna i mindre
bitar, lägg ner dessa samt halva basilikan samt halva babyspenaten i pannan,
rör lite smått. När rätten är helt färdig lägges resterande utav basilikan og
babyspenaten längst upp, utan nedblandning, detta är så ej utav dekorationsorsaker,
utan smakorsaker.
Servera, pastan med
kycklingsåsen, var för sig.
Parmesan rives sedan på
direkt vid tallrik.
Ovan rätt kan smaksättas
ytterligare på flera vis:
exempelvis öka vitlöksmängden
samtidigt som en del gorgonzola ilägges tillikt, där när pannan emottog
alltihopa
~
Nessun commento:
Posta un commento