giovedì 27 marzo 2014

Penne Pollo - Kycklingpasta med basilika


Detta är en rätt som fungerar perfekt när man exempelvis har lite ekologiskt kravmärkt Bosarpskyckling över från en tidigare rätt.


Vad som ungefäreligen behövs:

kycklingbitar
pennepasta

2 dl vitt vin
250 gram tomater
70 gram babyspenat
1 kruka basilika
1 palsternacka
1 lök

2 dl mjölk
1 msk grönsaksfond
1 msk maizena
1 dl crème fraiche

parmesanost
vitlök, salt, svartpeppar
olivolja


Tag så og koka upp en tre liter vatten med litet salt i kastrull.

Dela upp kycklingfilén i strimlor og mindre bitar, olivolja sedan in en panna för bryning utav kycklingen, salta samt svartpeppra efter behag, använd långt mer peppar än salt, dock. Bryn bara kort, typ tre minuter, för att sedan ålägga köttet åt sidan.

Hacka en gul lök, riv likväl sönder en palsternacka, fräs dessa tu i olivolja under runda slängor utav fem minuter, häll härefter i vinet, fonden og låte koka i ytterligare fem minuter.

Koka då pastan, häll i olivolja häri likväl.

Blanda till mjölken med maizena, lägg detta tillsammas med crème fraichen samt kycklingen i pannan med löken et palsternackan, ytterligare fem minuters kokning. Peppra ånyo, vitlöka likaså.

Skär upp tomaterna i mindre bitar, lägg ner dessa samt halva basilikan samt halva babyspenaten i pannan, rör lite smått. När rätten är helt färdig lägges resterande utav basilikan og babyspenaten längst upp, utan nedblandning, detta är så ej utav dekorationsorsaker, utan smakorsaker.

Servera, pastan med kycklingsåsen, var för sig.
Parmesan rives sedan på direkt vid tallrik.




Ovan rätt kan smaksättas ytterligare på flera vis:

exempelvis öka vitlöksmängden samtidigt som en del gorgonzola ilägges tillikt, där när pannan emottog alltihopa

eller, lägg istället i dijonsenap, vid samma tid.



















~



DNDN

Nessun commento: