domenica 11 maggio 2025

Pocherad abborrfile med persiljesås - Recept

 

 

600 gram abborrfilé

 

såsen:

25 gram smör

3 matskedar vetemjöl

3 deciliter buljong eller vatten med fiskfond

3 deciliter varm mjölk

1 äggula

1 matsked vispgrädde

finhackad persilja

salt, svartpeppar

 

tillbehör:

kokt potatis

sockerärter

purjo- eller sallandslök

 

• pochera fiskfiléerna i buljongen under lock under 3-4 minuter. Håll den sedan varm under lock.

• smält smöret i en kastrull vispandes sedan i mjölet. Tillsätt buljongen lite i taget under vispning, därefter mjölk, salt samt nymald svartpeppar. Låt sedan såsen sjuda under några minuter på svag värme.

• blanda ned persiljan låtandes såsen sjuda ytterligare 5 minuter tills den blivit fin og simmig i sin konsistens.

• vispa i ägguland blandad med grädden strax innan serveringen.

• servera med nykokt potatis, smörslungande sockerärter samt lättkokt purjo- eller salladslök därtill.
















~

Nessun commento: