600 gram abborrfilé
såsen:
25 gram smör
3 matskedar vetemjöl
3 deciliter buljong eller vatten med fiskfond
3 deciliter varm mjölk
1 äggula
1 matsked vispgrädde
finhackad persilja
salt, svartpeppar
tillbehör:
kokt potatis
sockerärter
purjo- eller sallandslök
• pochera fiskfiléerna i buljongen under lock under 3-4 minuter. Håll den sedan varm under lock.
• smält smöret i en kastrull vispandes sedan i mjölet. Tillsätt buljongen lite i taget under vispning, därefter mjölk, salt samt nymald svartpeppar. Låt sedan såsen sjuda under några minuter på svag värme.
• blanda ned persiljan låtandes såsen sjuda ytterligare 5 minuter tills den blivit fin og simmig i sin konsistens.
• vispa i ägguland blandad med grädden strax innan serveringen.
•
servera med nykokt potatis, smörslungande sockerärter samt lättkokt purjo-
eller salladslök därtill.
~
Nessun commento:
Posta un commento