giovedì 8 gennaio 2009

rabbi Jacob Baruch ben Judah Landau – Genealogica XXXIX

יעקב ברוך בן יהודה לנדא

rabbi Landau sågs
vandrades längs Ticino 1480

vision, såg Gud



















~

hans unika böcker såldes på Christies, se bild o text.

Det är påkalligt att förtälja att Jacob ben Judah Landau med ätt hänförde sig släktvis till Rashi från Troyes, som var den 37:e generationen från Gamaliel den äldre, som var sonson till Hillel den äldre (som jag skrev om i Malkhut beit David) som föddes i Babylon men levde i Jerusalem under Herodes den store, själv var han tillhörig Benjamins stam samt ättling till Kung David.

Det de modernistiska sionisterna missuppfattat är att de lever i inbillningen att det Heliga landet endast finns i det historiska Israel, som anfader Judah Landau ovan visar med sin vision så kan det likväl åtfinnas i Italien, eller var som.

Palestinierna får betala priset av denna illusion kring Blut und Boden, i oenlighet med den moraliska koden som finns i Torah (även det i ‘Malkhut beit David’).





1 commento:

Anonimo ha detto...

Staten Israel var tvungen igen att försvara sina medborgare mot Hamas raketer liksom Storbritannien var tvungen att kämpa mot Nazi Tysklands V raketer. Bomber Harris fick jobbet att bryta Nazi Tyskland med dagliga bomb anfaller. Hittils Israel visade stor återhållsamhet mot Hamas, som gömmer sig bakom barn, kvinnor, skol och sjukhusfasader. Israel borde behandla Gaza, som Bomber Harris behandlade Dresden in februari 1945. Det skulle kanske bringa fred.