domenica 31 luglio 2011

Gorillaövningar - HomoAnimaliaSexualia VII

~
unga gorillahanar ... kan leva i strikt homosexuella förhållanden i upp till tio år. Därefter börjar de ägna sig även åt det andra könet

~


the Gorilla Man
övar färdigheter, man mot man

kvinns kräver kvalité

~










Stereotypen för maskulinitet visar sig vara gay.

= HomoAnimaliaSexualia

Andra om: , , , , , , ,

Citat: Silverin, B., ”Djurrikets sexuella mångfald”, i Forskning & Framsteg, nr 4 maj-juni 2003, s. 26-31

~~~Tre år sen~~~

- Det högsta samt enda livet = Kvinnan.

~

Stamträdstänkandet i historisk lingvistik – Europas tungomål LXXII

~
Stamträdstänkandet kom i publicering 1671 då dalmasen Georg Stiernhielm framförde sin syn på de germanska språkens trädsliga uppdelning, i grenarna Svevica, Mechlenburgica og Brabantica, samtidigt som han gjorde intressanta kommentarer om språks utveckling. Stiernhielm menade vidare att svenskan var ett skytiskt språk därhän skytiskan dessutom var en arkaisk gren utvecklad från hebreiskan.

~







Axat från boken Europas tungomål.

Andra om: , , , , , , , , int

giovedì 28 luglio 2011

Jag ogillar svenskar

~
gillar bara svenskor




















~

Grunden för komparativ lingvistik, Uralistiken i dess bas – Europas tungomål LXXI

~
Men man bör nog ej heller förglömma andra historiska framsteg om påtalat släktskap emellan olika mål och därvid lagt grunden för komparativ språkgenetik, exempelvis Joannis, eller János, Sajnovics som anno 1770 i sin Demonstratio idioma Ungarorum et Lapponum idem esse tyckte sig kunna påvisa ett nära släktskap emellan ungerska samt samiska språk og detta stämmer givetvis då de tillhöro den finsk-ugriska delen utav den uraliska familjen. 1799 så kopplade Sámuel Gyarmathi ungerskan till finskan i Affinitas linguae Hungaricae cum linguis fennicae originis och lade således grunden för den finsk-ugriska språkgemenskapen och det bör ju påpekas att de synliga likheterna emellan ungerska och finska eller samiska är långt mycket färre än vad fallet är för sanskrit, latin samt hellasiska. Men redan tidigare än så, år 1576 så menade Martin Frobischer att de uraliska samt eskimåiska språken varo besläktade, detta var även före tanken om en uralisk familj framförts. Och redan 1583 så fann jesuiten Thomas Stevens att många av de indiska språken var liknande helleniskan och latinet i struktur samt uttal, 1585 så tyckte sig den italienska handelsmannen Fillipo Sasseti se likheter, speciellt i vissa numeraler, emellan sanskriten samt många av de europeiska språken - det fanns även andra som tyckte sig se likheter emellan olika språk på ett tidigt stadium. Någonslags indoeuropeisk tanketradition har såtillvida sin grund i renässansens 1500-tal.

~







Axat från boken Europas tungomål.

mercoledì 27 luglio 2011

Luta dig ner

~
luta dig du ner
lägg ditt fagra ansikte
din lena hud

mot gräsets mjuka grund
du vet, du passar så i grönt
jag minns det som igår
som alltid, för evigt
jag älskar dig så













~

+ Naturalismens gröna nejder, Naturens samhet, Dina smaragder

Andra om: , , , , ,

martedì 26 luglio 2011

Indoeuropeisk vetenskapshistorik – Indoeuropäistik – Europas tungomål S

~
Det är den engelska domaren Sir William Jones som år 1786 var stationerad i Indien som haver fått krediten till att ha ‘upptäckt’ en gemensam indoeuropeisk rot och detta gjorde han genom att upptäcka att sanskrit var besläktat med latin samt fornhelleniska därledes menandes att det måste finnas en gemensam rot. Han var i och för sig inte den första att se att det fanns klara likheter emellan latin och sanskrit, men han var den första att dra slutsatsen om släktskap samt ett gemensamt ursprung - eller nästan, James Parson hann före.

James Parson jämförde numeralerna i en hel del tungomål över hela Eurasien; dessa var iriska, kymriska / walesiska, helleniska, latin, italienska, kastilianska, franska, tyska, nederländska, danska, svenska, anglosaxiska / fornengelska, ‘modern’ engelska, polska, ryska, bengali samt persiska, konkluderandes att de hade ett gemensamt ursprung - han hade även jämfört med malayiska, kinesiska, turkiska samt hebreiska ock kom fram till att de inte hade ett gemensamt ursprung med de övriga men inte heller med varandra och detta står sig ännu - resultaten publicerades 1767, hvilket således var några år före Jones. Men det skall jämväl tilläggas hvarför denna person inte haver erfått krediten för sin upptäckt; han menade att de alla hade sitt ursprung från Noas tredje son Jafet med hans avkomma och han fyllde studien med bibliska referenser. För den strängt kristne så ter det sig ju självklart att alla världens språk är besläktade enligt den prototellusiska teorin, ty det är bara den babelska språkförbistringen som nu råkar råda - hebreiska var ju självfallet urspråket. Urheimat-problematiken ‘löstes’ också i denna tidiga studie av Parson då det var solklart att de hade utvandrat från Armenien - berget Ararat med arken var ju beläget där, men det riktigt ironiska är att nu efter över 200 år så har några framstående forskare just föreslagit Armenien som urspungshem för indoeuropéerna, tack å lov ehur ej på religiös grund.

Även den franska prästen Cœurdoux konkluderade 1767 att sanskrit, grekiska og latin var besläktade, med babelskt ursprung, men han fick inte sina resultat publicerade förrän 1808 då den akademiker som han skickat undersökningen till inte insåg dess värde. Ett vanligt öde när andra skall till att bedöma.

Sir William Jones var mer av en akademiker som genomförde en ordentlig undersökning och det är denna som sedan har legat till grund för den komparativa språkforskningen, men man bör inte påstå att han var någon nytänkare på området, då gör man som enkelt visats regelrätt fel. Efter Jones studie så myntade engelsmannen Thomas Young år 1813 begreppet indoeuropeisk för dessa besläktade tungomål - Giles försökte senare få sitt eget förslag accepterat, utan framgång, hans förslag löd wiroi som på rekonstruerad wiroiska betyder ‘männen’. Den tyska termen Indogermanisch är inte alstrad på grund av någon germansk självcentrering, utan härrör från svunna tider när man inte riktigt klargjort om keltiskan var tillhörigt indoeuropeiskan, man satte ihop namnen för språken längst i öster og längst i väster och det torde således egentligen numera heta indokeltiska eller tokharokeltiska om vi bortser från sentida migrationer - om vi däremot tagom hänsyn till sentida migrationer och dagens språk så är ju den arkaiska tyska termen fullt legitim. Efter att man sett att flertalet språk är besläktade så har man givetvis kommit upp med idén om att det någon gång har funnits ett urspråk kallat protoindoeuropeiska - och vissa har då sedan dess försökt att rekonstruera detta. Indoeuropeiska språk är alltså vida spridda över jorden, även om man icke räknar med sentida koloniala spridningar, och huru detta har gått till, när och varför och ifrån var är väldigt omdiskuterat bland forskarna och en djup genomgång av detta hade fått omfånget av denna skrift att öka ofantligt. För övrigt kan det vara kuriost att nämna att det pågås inte bara regelrätt vetenskapligt arbete med att utröna det protoindoeuropeiska språket utan det finns vissa grupperingar som tagit det ett steg längre och faktiskt skapat ett modernt grammatiskt samt lexikaliskt system som man meno kunno bliva ett officiellt tungomål inom den Europeiska Unionen. Baskiskan, maltesiskan, framtida turkiskan, ej att förglömma.

~







Axat o moddat från boken Europas tungomål.

engelska

~
ett av världens nutida viktigaste språk
samtidigt ett av de mest ointressanta

åtminstone från 1600-talet og framåt

~







+ Engelskans inflytande

SvD
Andra om: , ,

~~~Tre år sen~~~

- Alma.

~

domenica 24 luglio 2011

Det xenofoba kynnet - Islamofobi V

~
de måste haft tidig pressläggning, eller döstreg som det heter på skånska

för, dagen efter attentaten i Norge så fabulerar Sydsvenskan med referenser till allehanda internationella medier kring vem eller hvilka som ligger bakom dåden

man räknar naturligtvis upp Norges krigsinsatser i Afghanistan, Irak, och Libyen, att man har publicerat Muhammedkarikatyrer, samt att man åtalat den terroristbeskyllda mulla Krekar

man räknar upp bland annat uzbekiska IMU, pakistanska Lashkar-e-Taiba, somaliska al-Shabaab samt algeriska Aqim

men det var inget så exotiskt
det var en helt vanlig rasistisk nordgerman

helt utanför deras referensramar
fastän de tänker likadant

~










~~~Tre år sedan~~~


~

~
då verkar en skön stund av malaria gå sin ände
myggorna vid Po, träskmarkerna i lagunen

mitt blod droppar där

~







+ Semitisk genetismÄrorik börd

Andra om: , , , , ,

giovedì 21 luglio 2011

Arier - Arisk rasologi - Europas tungomål IS

~
I samklang till ovanstående teseri så kan det även vara intressant att nämna att angående termen ‘arier’ så har man missuppfattat denna gravt. Iran, eller Īrān, samt arier, självbenämningen utav både forniranier såsom fornindoarier, har samma ursprung och termen arier kan åtminstone knytas till i sanskriten förekommande termer exempelvis árani som betyder ‘utländsk’ eller ‘långt ifrån’, āryà-, hvilket betyder ‘snäll’ samt ‘gentleman’, men som egentligen betyder ‘en som tar emot främling’, då är man s.a.s. en snäll gentleman, Aryamā är även gudomen för gästfrihet, hettitiskans ara- betyder ‘vän’, arawa ‘fri’, lykiskans arus betyder ‘medborgare’, forniriskans aire ‘nobel, fri’, Ériu, et.c. - det verkar således såsom om de sentida germanocentriska ‘högrestående’ arier missuppfattat innebörden och därmed icke applicerat en riktig arisk politik, d.v.s. en generös invandringspolitik.

~








~

martedì 19 luglio 2011

Den första neanderthalaren

~
De första fynden av neanderthalensis gjordes 1856 i platsen som givit arten dess namn, Neanderdalen / Neander Thal i Tyskland där Düssel möter Rhen, innan industrialismens fördärvande industri så var detta en enastående naturskön dal, en tysk anatomist menade då att det nog rörde sig om ett skelett av en kossack.

Den bonnsituerade anatomistprofessorn Hermann Schaaffhausen publicerade fynden år 1858 där han gav en minitiuös anatomisk beskrivning där han anmärkte på benens tjocklek samt de kraftiga spåren som fanns kvar där musklerna en gång hade fäst, indikerandes styrka og storhet. Utifrån skelettetlämningarna noterade han även den underliga formen av skallskalpen med sina ovanliga övre ögonhållsbryggor, den stora frontala sinusen, samt den längre mindre framhuvningen hvilket menades likna apanatomin något, men att de må havandes varit en diluvisk människoform. Han konkluderade att hans neanderthaler antagligen var en pregermanisk nordisk ras, men insåg dess unikhet även bland dessa, särledes då han ej kunde finna någon liknandes beskrivning i det ditentills funna materialet. Anatomisten George Busk översatte publiceringen till engelska och kommenterade kring kvarlämningens aplika skepnad men en av Schaaffhausens kollegor vid Bonn, Friedrich Mayer menade att antingen rörde det sig om en modern individ med patologisk degeneration eller så var det en, med tanke på indikerad kobenhet, en hästriddare og då antagligen en deserterad kossack från nağaybäkernas tatarkossackiska armée som hade passerat Neander thal på dess väg att invadera Frankrike år 1814. Mayers förklaringar finge mest stöd för tiden.

Det var dock den angloiriska geologen William King som i en fotnot för första gången år 1864 namnsatte arten Homo neanderthalensis samt därigenom framförde existensen utav en annan människoart än Homo sapiens.

~













Om neanderthalarnas språkförmåga skriver jag om i boken Europas tungomål, del I.

+ Afrikansk renrasighet, När paradiset förlorades, Multikulturell samvaro


- Juli.

~

lunedì 18 luglio 2011

Smak av dig – Erotica LII

~
fick en smak av dig
som jag så suktat efter

fyllde mig med eufori
min mun dig insuperade

vätska från ditt inre
med smak av din själ
sältade min mun
belyckade min själ

puss på pannan













~

Erotica

Taggar: , , , , , , ,

Urindoeuropeisk rastillhörighet – Europas tungomål IIS

~
Hvilken rassammansättning som dessa skullo hava haft haver hänledes även, ibland hiskeliga härjeligt, hildaræst kring, speciellt härförinnan.

Teorierna har givetvis flödat om blåögda ljushåriga härjarfolk, detta var ju den teori som Hitler med gelikar valde att tro på, men faktum är att färgen på ögon samt hår icke äro möjligt att se utifrån skelett, skelett som man ändå inte funnit, och därför så kan man kort och gott slänga alla dessa teorier i slasken Det var säkert en blandning så som det är nu hos de indoeuropeiska folken till exempel i Europa, germanoskandinavier har exempelvis oftare ett ljusare hår än sydeuropéer, men även vid sådana här enkla indelningar så stämmer det inte fullständigt och det ger enbart quasivetenskapliga indelningar med mycket lite eller ingen relevans, för övrigt visar väl studier på att just finnarna är de mest blåögda och ljushåriga folket som finns på jorden?

Håret är för övrigt redan död materia.

~






Hugget og stucket från boken Europas tungomål.

Andra om: , , , , , , , , , , ,

Det sionistiska helvetet

~
Som framförts så många gånger tidigare så finnes det klara kopplingar emellan Israels behandling utav palestinierna och judarnas egna historia, då särledes huru de behandlats i Europa, detta särdeles nedderiverat till nazisternas behandling utav judarna i Warsawaghettot och Israels behandling av Gaza.

• Nazisterna föste, som bekant, ihop judarna och läte dem bo i vissa geografiskt avskiljda områden som man barrikarderade så att de inte kunde fly från sina ghetton. Så haver även Israel gjort gentemot Gaza där man enklaviserat den naturliga befolkningens områden samt därtill stängt alla gränser som omgärdar området, inklusive det fria havet. I Gaza har nu en populationsdensitet om 4200 personer per kvadratkilometer, det är mer än tio gånger mer än vad som är fallet för omkringliggande områden i Israel.

• Nazisterna förhindrade att ghettoinvånarna erhöll föda och andra essentiella livsbasala förnödenheter. På samma sätt har Israel blockerat all tillförsel av varor, inklusive föda og mediciner, till Gaza. Både nazisterna som Israel låter bara en liten del sippra in. Ingen svälter förvisso, men det är med nöd og näppe.

• Nazisterna reducerade det generella kaloriintaget för judarna i ghettot till varandes runt 241 kalorier per dag, likväl så har Israel en uträkning om huru många kalorier gazaboende skall få intaga. Enligt FN så får gazaborna ett kaloriintag som motsvarar runt 61 % utav vad en människokropp behöver, om siffrorna är tillförlitliga står oklart.

• Nazisterna omgärdade förbrukningen av sådana saker som vatten och elektricitet, likväl gör Israel detta.

• Nazisterna reglerade tillgången för hälsovård till ghettoinvånarna, detta gör Israel med genom att man inte tillåter material eller mediciner att komma in, eller att sjuka ofta inte får komma ut.

• Naturligtvis så gjorde judarna i Warsawaghettot uppror mot denna inhumana behandling, dessvärre gjorde de detta alldeles för sent och befolkningen var redan utmärglad och skral, nazisterna slogo ner dem brutalt, og enkelt. Naturligtvis har även palestinierna i Gaza gjort motstånd med de medel de hava, och på samma sätt som nazisterna så har israeliterna använt sig utav alla möjliga medel för att krossa detta rättfärdiga motstånd. Varken nazisterna eller israeliterna har brytt sig särledes mycket om hvilka de råkat döda i dessa sina kampanjer.

• Nazisterna destruerade byggnaderna i ghettot för att få bukt med motståndet, på liknande vis destruerar Israel Gazas byggnationer av olika slag, detta egentligen utan att byggnaderna i sig är aktiva i någon kamp mot förtrycket.

• Nazisterna graderade de judiska människorna som av lägre status och fråntogo dem alla rättigheter som medborgare eller ens som varandes människor. Likaså har Israel depriverat sina arabiska invånare en mängd rättigheter samtidigt som inga rättigheter alls tillerkännes araber boendes i Gaza, detta fastän man externt kontrollerar hela området och ej erkänner dess politiska status, utan håller gazaborna som fångar. Judar från andra håll i världen erkännes som av högre rang än Palestinas nuvarande ursprungsbefolkning, likaså har judar från runtomkring i världen en inneboende rättighet att flytta till Israel emedans den bortjagade palestinska befolkningen inte erkänns några sådana rättigheter.

• Nazisterna gjorde vad de kunde för att fördärva självkänslan hos judarna, på samma sätt gör Israel gentemot palestinierna.

• Nazisterna destruerade, og destruerar, judiska kyrkogårdar och andra för dem heliga platser. Precis så gör Israel gentemot palestinierna, nu senast i Jerusalem.

• Nazisterna dödade de judiska invånarna i Warsawaghettot utan urskiljning, på samma sätt blir resultatet utav Israel blockad utav Gaza, samt när de gör räder och bombardemang in i området. Ännu ehuru ej på samma massiva skala.

Israel har effektivt föst bort en stor del av den palestinska befolkningen som bodde i Palestina innan Israels tillblivelse samt under senaretida expansion, dödandes en hel del likväl, regeringspartier i Israel har framfört att man skall driva ut alla araber från Israel, eller avtvinga dem total underkastelse, samt vad avser Gaza så har man framfört behovet utav att avarabisera Gaza.

Detta sista har av ministrar framförts kunnats göras med hjälp av kärnvapen.

Historien har således ännu ej gått riktigt så långt som i Warsawaghettot där Nazisterna lyckades sända iväg de flesta judarna till koncentrationlägrerna, men likväl som fallet var i Warsawa så var det först efter politiken haft sin slutlösning som den internationella kritiken framfördes mer resolut.

Även detta återupprepas således.

~







+ Warsawaghettots hjältinnaOperation Gjutet Bly, SS-Gaza-Totenkopfverbände, Gaza, Pax Gazetica, Gazafängelset, Kung Davids (s)ätt, det självklara valet, Palestinaland.

SvD, SvD, SvD, SvDSvD, Gp, Dagen; Censurerad utav DN.
Anna Wester, Svensson, Annarkia, Tord Oscarsson
Andra om: , , , , , , , , int

~~~Tre år sen~~~

- Limousine Lando.

~

sabato 16 luglio 2011

Tu est Divina – Tu est Divina I I

~
detta är en ensidig alstring

allenast en tanke mig förebrår
allenast en känsla mitt jag upptar

den enda självklara
infångandes Alltet

att du äst en Gudinna
att det är bara så det är

og min dyrkan kommer därtill

~













I
α
Ett slags förord i Tu est Divina.

Andra om: , , , ,  , , , , , , , , , , , , , int

~~~Tre år sedan~~~

- Tuppi libbim.

~

venerdì 15 luglio 2011

Azerierna i Ryssland og Dagestan

~
Azerierna og de azerisktalande bor främst i Dagestan, og då särledes i Dərbənd samt i naboliggande område i sydöstra delen mot kusten, totalt finns det 620 000 legalt förekomna azeriskt definierade i Ryssland.

Förutöver befolkningen i Dagestan så har det skett en inflytt sedan 1800-talet till övriga Ryssland, särledes efter 1945, samt efter 1991, inräknat de illegalt förekomna tros deras antal uppgå till runt 3 miljoner, hälften utav dessa i Moskva.

Azeriskan är ett turkspråk ingåendes i den oghuziska subgrupperingen, som den bland annat delar turkietturkiskan med, og gällande de i Dagestan främst förekommande azerierna så talar dem det derbentiska språket som ingår i de nordazeriska tungomålen.

Azeriska kommuniteter finnes som nämnts över hela Ryssland oc många har lyckats bra i näringslivet. I själva Dagestan finns omkring 111 000 dokumenterade azerier, i själva Derbentregionen utgör de majoritetsbefolkningen om 55 % och i staden Dərbənd en tredjedelsbefolkning, främst i stadsdelen Mahal.

Azeriska utläres samt är instruktionsspråket i offentliga skolor, tidningar finnes, såväl teatrar og andra kulturella instanser, samt så har azeriska i historisk tid varit lingua franca i södra Dagestan hvilket är en roll man lyckats bibehålla änskönt ryskan försökt ta över för detta.

Azeriska har naturligtvis en långt längre anciennitet i Dagestan än hvad fallet är för ryskan.

~







Om dessa, samt alla övriga folk/språk i Ryssland, Azerbajdzjan, Dagestan, Transkaukasus, Kaukasus, eller Europa, står att finna i boken Europas tungomål, just Ryssland är i bok II.

+ De azeriska minoriteterna i Turkiet, Dagestan - Kaukasus Schweiz

DN, SvD
Andra om: , , , , , , , , , , , int

Syr

~
stackars dig
som så många kläder har

låt mig dem sy om
så du ej i dem går

för jag vill att du naken skall gå
runt i lägenheten vår











~

+  Naken kvinna, Il codice estatico del corpo erotico, Vyad läpp, Ást

Andra om: , , , , , ,

~~~Tre år sen~~~

- Upplysning till de kvinnor som ej förstått detta än.

~

giovedì 14 luglio 2011

Cathare et Templiers une Histoire, un Genocid, un Mystere

~


~






+ La LibertatNous sommes encore ici, nous autres Occita, Septimania, Templier

DN, SvD
Autre blogs suedés: , , , , , , , , ,

Kurganhypotesen – Det Indoeuropeiska Urhemmet XI – Europas tungomål LXVII

~
Till skillnad från Renfrew ovan så framför många oftast en mer imperialistisk spridning av de indoeuropeiska folken og språken genom erövring samt kolonisering og därmed behärskning. Nedan illustreras den allra vanligaste samt antagningsvis den mest trovärdigaste Urheimat- samt migrationsbilden av indoeuropéernas rörelser i enlighet med den s.k. Kurgantesen.




~







Avsnoppat från boken Europas tungomål.

Andra om: , , , , , , , , , , ,

~~~Trenne år sedan~~~

- Pinande Darfur.

~

mercoledì 13 luglio 2011

エログロ - Kvinnan og hennes pung

~
En 46-årig kvinna greps och anhölls på tisdagslvällen i Älvsbyn, misstänkt för grov misshandel

I fredags ska hon ha slititi sönder pungen på en man

~


äger våra organ
våran åtrå, kropp, själ

ja, annars snor hon dem


~


aj, vem har någonsin påstått att kvinnor är fredligare varelser?
hon kunde ju bara frågat ju

~


som den legendariska geishan 芸者
som gjorde samma 阿部定

ärad vare hon
samt hennes skarpa kniv

~


風俗
性風俗

遊女

~


憂世


~













+ Kumarbi, Ero guro, Rödluven, Härja

svenska fallet i bl.a. “Kvinna slet sönder mans pung”, i Sydsvenskan 2 augusti 2007. s. A8.

censurerad utav DN
Andra om: , , , , , , , , , , , , , , ,

~~~Tre år sen~~~

- Fetu aho.

~

martedì 12 luglio 2011

Det indoeuropeiska problemet – Det Indoeuropeiska Urhemmet X – Europas tungomål LXVI

~
Än så länge är det ‘indoeuropeiska problemet’ inte löst då ingen ännu har kommi fram till någon teori som har fått genomslag i hela eller ens stora delar av forskarvärlden, olika splittrande teser finnes såsom havandets ovan något splittrat förtäljts. Men utifrån det genomgådda materialet så kan man nog utgå utifrån att Mellanöstern, europeiska Medelhavsområdet, åtminstone centrala og västra, Balkan, exkluderat Hellas enligt de flesta, äro uteslutna, och självklart så kan man utesluta teorier som anses väldigt osannolika, hvilket Västeuropa får anses vara, även Nordpolen, Nordafrika, Himālaya, västra Stillahavskusten, med mera. Mest sannolikt verkar nordvästkaspiska området i vid mening vara, men med mycket stor osäkerhet – bland annat så är de arkeologiska bevisen oförekommande. Man kan till exempel i förvirringens namn åberopa A. H. Sayce som mycket väl klargjorde detta för över hundra jēran sedan.

1880
This Aryan family of speech was of Asiatic origin.


1890
This Aryan family of speech was of European origin.


1927
So far as my examination of the facts has gone it has led me to the conviction that it was in Asia Minor that the Indo-European languages developed.

~







Axat från boken Euorpas tungomål: Innehållsförteckning.

Andra om: , , , , , , , , , , , int

~~~Tre år sedan~~~

- Mobilidiotin.

~

giovedì 7 luglio 2011

Oket livet

~
livet är ett helvete
ett onödigt jävla ok

skapar bara skit

känslor
gråt
misär
hat
död

Varför födas
när man ändå skall dö

när man ändå bara skall pinas
i tiden däremellan

Varför finns känslor
när de endast leder till besvikelse

smärta
pina
gråt

Varför finns kärlek
när det bara skapar smärta

kärlek, en lek man bör akta sig för
om man ej vill drunkna i kärret
som kommer därav

Jag vill från livet gå
från kärleken vandra
från smärtan slippa
till visheten nå

låt mig så till Nirvana ganga

~







+ Meningen med livet, Bort härifrån, Själslig begravning

Andra om: , , , ,

sabato 2 luglio 2011

Substratspråken et Indoeuropeiskan – Det Indoeuropeiska Urhemmet IX – Europas tungomål LXV

~
Ett annat synsätt och en annan utgångspunkt har de som arbetar utifrån substratspråken till de olika indoeuropeiska målen. Man tänker sig att när protoindoeuropéerna började migrera så måste de ha stött på andra folk på vägen, och risken är stor att de indoeuropeiska målen skulle ha fått ta emot influenser från de inhemska målen. Bland annat så diskuteras ljudinfluenser. Som vi senare kommom att se så ju längre västerut i Europa vi kommer, speciellt i södra delen, desto fler preindoeuropeiska mål finnes det, eller rättare sagt desto längre hava de klarat sig så att vi vetom om att de har varit in existens då havandes detta dokumenterat - baskiskan finnes ju som enda ickeindoeuropeiska språk kvar, i den delen utav Europa, än idag. Och teorin går då ut på att där de indoeuropeiska språken är mest arkaiska samt inte har utomindoeuropeiska influenser där har vi vårt urhem. Men det finns självskrivna problem med denna sorts analys då vissa äldre språk kännom vi bara i den äldre formen, till exempel hettitiskan, emedan vissa nutida språk ej ens har blivit skriftspråk förrän under förra århundradet eller till og med dött ut innan de hunnit bli skriftspråk - det är självklart att ett språk som är 3000 år, eller mer, äldre än det andra uppvisar mer arkaiska tecken. Just litauiska finnes ej belagt förrän 1515, men det uppvisar något av ett extremt arkaiskt system och det kuliga är att litauiskan kan uppvisa liknande böjningar som sanskriten fastän sanskriten finns belagt nära 3000 jeeran före litauiskan. Och just denna arkaism hos litauiskan har fått många att tro att just östra Baltikum är protoindoeuropéernas hemland. Bara för att litauiskan har bibehållit ett arkaiskt system så innebär det dock icke att urhemmet var beläget här, utan det kan enbart betyda att protolitauerna var duktiga på att integrera och assimilera den befolkning som redan fanns i området, alternativt att ingen inhemsk befolkning fanns - varken den keltiska eller den anglonordamerikanska indianbefolkningen haver lyckats infiltrera ockupationsmakternas tungomål i någon nämnvärd grad och det finnes ingen anledning till att tro att dessa är några undantag - historien återupprepar sig faktiskt även om det sker i annan skepnad.

~







Axat från min bok Europas tungomål.